Kos: V zadnjem času nas je težko zaustaviti

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v sredo brez večjih težav v gosteh premagali Hišo na kolesih Triglav in tako samo potrdili, da so v leto 2021 vstopili v dobri formi. Vendar jo bodo morali v nadaljevanju sezone dokazovati na prav vsaki tekmi. Prva priložnost za to bo že v soboto, 23. januarja, ko bo še drugič v letošnji sezoni v športni dvorani Kamnik v 17. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške gostoval Salonit Anhovo. Tekma se bo začela ob 20.30.

  Če je bil na prvi letošnji tekmi proti Krki trener Calcit Volleyja Gregor Jerončič kritičen do svojih varovancev, saj so izgubili niz, je po zadnjih tekmah Kamničanov lahko veliko bolj zadovoljen. Tudi v Kranju, proti vedno neugodni Hiši na kolesih Triglavu, so prikazali zrelo igro in niti v enem trenutku domači ekipi niso dovolili, da bi ogrozila njihovo zmago.

  »Tudi sam občutim, da nas je v zadnjem času zelo težko zaustaviti, ko pridemo do svoje igre. Se pravi, ko smo dobri v obrambi, smo dobri tudi v napadu in nasprotniki imajo veliko težav proti našemu bloku dosegati točke. Pomembno je, da nimamo več tistih padcev, ki smo jih imeli na nekaterih prejšnjih tekmah, ko smo zaporedoma izgubili nekaj prepotrebnih točk v boju za najvišja mesta. Zdaj je tega veliko manj in tako je bilo tudi v Kranju,« je z vse boljšo igro svoje ekipe zadovoljen tudi Timotej Gal Kos, eden od številnih novih igralcev v letošnji ekipi Calcit Volleyja.

  Prav veliko število novih igralcev je bil zagotovo eden od razlogov, da je kamniška ekipa potrebovala določen čas, da se je uigrala in spoznala. »Če tekmuješ, vedno želiš zmagati. In to ne glede na to, za katero ekipo igraš. Nam je to v glavnem uspevalo, saj smo izgubili le obe tekmi z ACH Volleyjem, je pa, kot rečeno, škoda tistih nekaj izgubljenih točk, ko smo do zmage prišli šele v petem nizu. Mislim pa, da smo se zdaj dejansko bolj spoznali, vemo, kaj lahko pričakujemo drug od drugega in zato zdaj na igrišču delujemo bolj prepričljivo. Seveda pa se samo s tem ne smemo zadovoljiti,« je z mislimi že na prihodnjih tekmah 25-letni sprejemalec Kamničanov.

  Že v soboto bodo morali Kamničani svojo dobro formo potrditi proti Salonitu, ki je vedno spoštovanja vreden nasprotnik. V letošnji sezoni so Kos in soigralci resda že zabeležili dve dokaj gladki zmagi, vendar … »Proti Kanalcem nam je na obeh tekmah šlo vse po načrtih, verjamem, da bo šlo tudi v tretje. Vendar pa ima Salonit zelo izkušeno ekipo, ima kakovostne igralce, ki že dolgo igrajo na tej ravni in nikoli niso ugodni. Če se razigrajo, je proti njim težko igrati. Zato bomo morali od prve točke naprej igrati na polno, agresivno, tako kot smo igrali na zadnjih tekmah.«

  Pred Calcit Volleyjem je v naslednjih tednih zelo naporen ritem tekem, kajti ob državnem prvenstvu jih čakajo še tekme v srednjeevropski ligi, tako da bo moral trener Gregor Jerončič dobro razporejati svoje igralce. Tako sta recimo v Kranju na mestu sprejemalcev igrala Kos in Martin Kosmina, proti Hočam, tekmo prej, pa Milosz Hebda in Jan Klobučar. »Na vseh igralnih mestih imamo dokaj enakovredne igralce, kdo pa bo igral, odloča trener na osnovi dnevne forme. Tekem bo tako ali tako veliko, tako da bomo imeli vsi priložnost za dokazovanje. Na koncu pa je najbolj pomembno, da ekipa zmaga.«

  Kamničani so za zdaj, kar se zmag tiče, uspešni, vendar pa navkljub le dvema porazoma, kolikor jih ima tudi vodilni ACH Volley, za njim zaostaja za štiri točke, Mariborčani, ki imajo celo poraz več, pa so na drugem mestu s tremi točkami več. Glede na trenutne igre se zdi, da bodo o prvih treh mestih po rednem delu državnega prvenstva odločale njihove medsebojne tekme. »Svojo moč so Mariborčani dokazali z zmago proti ACH Volleyju, po drugi strani pa smo jih mi obakrat premagali, zato pa smo praznih rok ostali proti Ljubljančanom. To samo dokazuje, da bodo v nadaljevanju sezone odločale malenkosti in da bo boj za prvo mesto veliko bolj izenačen, kot je bil prejšnja leta. Na žalost za zdaj gledalci tega ne morejo spremljati v živo, saj je v letošnji sezoni veliko kakovostnih tekem. Upam, da se bodo vsaj do končnice že toliko sprostili ukrepi, da bodo na tribunah tudi gledalci, ki jih vsi zelo pogrešamo,« je velika želja vse boljšega Timoteja Gala Kosa.

  V 17. krogu Sportklub prve odbojkarske lige bodo na sporedu tudi preostale tri tekme. Vodilni ACH Volley bo gostil Hočane, doma bo igral tudi Merkur Maribor, ki se bo pomeril s Hišo na kolesih Triglavom, v Novem mestu pa bo gostovala Panvita Pomgrad, ki jo namesto Aleša Hribarja zdaj vodi Dejan Fujs, Sobočani pa že deset krogov niso okusili slasti zmage. V še slabšem položaju pa je Krka, ki je do zdaj osvojila le tri točke.