Prepričljivo do zmage v Kranju

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v gosteh premagali domačo Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (18, 16, 15). V prihodnjem krogu bodo Kamničani gostili Salonit Anhovo. Tekma se bo začela ob 20.30.

  Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley  0:3 (-18, -16, -15)

  Kranj – Športna dvorana Planina, brez gledalcev, sodnika: Jovanovič, Perčič.

  Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović 1, Nanut 1, Glamočanin 1, Tučen 7, Bregant 8, Godnič 5, Libnik (L), Snedec, Mali 6, Štembergar Zupan 7, Maček 4, Fajfar (L), Urana. Trener: Sašo Rop.

  Calcit Volley: Kos 11, Hribar (L), Bregar, Purič 11, Kosmina 10, Gasparini 14, Hebda, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 8, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Kamniški odbojkarji nadaljujejo s prepričljivimi predstavami v letu 2021, saj so brez večjih težav prišli do treh točk tudi na gostovanju v Kranju. V prvi tekmi sezone so jim Kranjčani v dvorani v Kamniku povzročili veliko težav, saj so prišli celo do točke, toda že na povratni v Kranju so varovanci Gregorja Jerončiča zabeležili zanesljivo zmago. Še bolj prepričljivo je kamniška četa delovala v nocojšnji tekmi, v kateri so v treh nizih domačinov prepustili skupaj le 49 točk. Od tega so jih domači odbojkarji z blokom dosegli kar 11, na drugi strani Kamničani devet, zato pa so bili gostje veliko boljši v vseh drugih elementih igre. Na celotni tekmi so naredili le devet lastnih napak.

  Čeprav je Gregor Jerončič na mestu sprejemalcev tekmo začel s Timotejem Galom Kosom in Martinom Kosmino, se to v kamniški igri ni prav nič poznalo. Domačini so z asom Janka Breganta na šesti točki še držali korak s Kamničani, ki so do prve občutnejše prednosti prišli prav na servis Kosmine (12:7). Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Saše Ropa se razmerje moči na igrišču ni veliko spremenilo. Z dvema blokoma Uroša Tučna so Kranjčani sicer še prišli na tri točke zaostanka (12:15), toda po asu Dika Puriča so zaostajali že za šest točk (20:14). V končnici so bili Kamničani dovolj zbrani, da so s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel Mitja Gasparini, povedli z 1:0 v nizih.

  Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, saj so kranjski odbojkarji z blokom Janija Godniča še vodili s 14:12. Toda po polminutnem odmoru Gregorja Jerončiča je prišlo do velikega preobrata. Kosmina je z asom izid izenačil na 14:14, izenačeno je bilo nato še pri izidu 16:16, do konca niza pa je bilo vse v znamenju kamniških odbojkarjev, ki so dosegli kar devet zaporednih točk. Zadnji dve Gasparini in Purič.

  Tudi v tretjem nizu Kamničani niso popuščali. Še naprej so držali visoko raven svoje igre, bolje servirali in bili bolj nevarni v napadu. Do izida 7:9 so Kranjčani še držali korak z njimi, po dveh točkah Timoteja Gala Kosa pa so Kamničani prišli do petih točk prednosti (13:8). Domačini so bili v še večjih težavah po bloku Puriča, saj je bilo na semaforju že 16:9 za Calcit Volley. Razpoloženih Kamničanov visoko vodstvo ni zaustavilo, še naprej so igrali enako zavzeto in s tremi zaporednimi točkami na servis Saša Štalekarja prišli do zaslužene zmage, ki jo je potrdil Kos.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Lahko smo zadovoljni z nocojšnjo igro. Bili smo dovolj agresivni v svoji igri, dobri na servisu, predvsem pa nasprotniku nismo prav nič podarjali, kar dokazuje tudi malo število lastnih napak. Dobro, kakšen napad bi lahko odigrali tudi bolje, toda v celoti gledano, nimam večjih pripomb. Pomembno je tudi, da smo pridobili širino in tudi v nadaljevanju sezone bodo potrebne določene rotacije, da ohranimo visoko raven svoje igre.«