Po zmago za samozavest

  V soboto odbojkarice Calcit Volleyja čaka še tretja tekma v tednu. Po ponedeljkovem porazu proti Novi KBM Branik in sredini zmagi v pokalu Challenge nad češko ekipo PVK Olymp iz Prage, se bodo v soboto v Novi Gorici pomerile z domačim GEN-I Volleyjem. Tekma devetega kroga srednjeevropske lige, veljala bo tudi za 1. DOL za ženske, se bo začela ob 19. uri v novogoriški dvorani OŠ Milojke Štrukelj.

  Čeprav so Kamničanke derbi v Mariboru začele z zmago v uvodnem nizu, je bilo njihovo nadaljevanje veliko slabše, kar jim je prineslo zaslužen poraz. Težave so imele predvsem na sprejemu in z učinkovitostjo v napadu, vse to pa se je preneslo tudi v uvodni niz sredinega obračuna s PVK Olympom, ki ga je njihov trener Gregor Rozman začel v nekoliko spremenjeni zasedbi. V nadaljevanju je v igro vrnil Zalo Zbičajnik in Katjo Mihalinec, ob velikih nihanjih v igri pa so Calcitovke le prišle do zmage.  

  »Verjetno smo na začetku tekme imele v glavi še ponedeljkovo tekmo v Mariboru, ki ni potekala po naših željah in pričakovanjih. Preprosto se nismo znale sprostiti, slabši je bil sprejem, ampak na srečo smo v nadaljevanju prišle do pravega ritma in tekmo pripeljale do želenega konca. To pa je bilo tudi najbolj pomembno. Na povratni tekmi moramo spet iti na zmago, kajti le takšen pristop nam lahko prinese napredovanje,« je po pomembni zmagi v prvi tekmi pokala Challenge dejala Špela Marušič, ki je začela dvoboj s Čehinjami.

  Po odličnem začetku v sezono, ko so navduševale s svojo igro, je bilo nadaljevanje za kamniško ekipo slabše. Predvsem to velja za njihovo igro, v kateri je veliko nihanj. Posledica tega sta bila poraza v Kašteli in zadnji v Mariboru, na drugih tekmah so se kljub vsemu izvlekle kot zmagovalke.

  »Mislim, da se nam ta težava, ki se je nikakor ne moremo rešiti, vleče že iz lanske sezone. Ampak delamo na tem, na treningih je vse v redu, delamo pravilno, na tekmah pa pridejo krizni trenutki iz katerih se ne znamo izvleči. Vsekakor bo nekaj treba narediti, da se to ne bo ponavljalo,« se težav zaveda organizatorka igre Calcit Volleyja, ki je v Kamnik prišla prav iz GEN-I Volleyja, ekipe, s katerimi bo s soigralkami gostovala v soboto.

  Tudi Novogoričanke so imele v sredo težko preizkušnjo v evropskem pokalu, le da v pokalu CEV, ki pa se zanje ni izšla tako ugodno kot za Kamničanke. Belgijski Hermes Volley Oostende je bil zanje premočan nasprotnik, vendar to ne pomeni, da varovanke Gregorja Rozmana v Novi Gorici čaka lahko delo. 

  »Res je, da GEN-I Volley ni več tista ekipa, ki je bila lani, vendar tudi ni ista ekipa, ki smo jo v začetku sezone doma premagale s 3:1. Mislim, da so Novogoričanke zdaj veliko močnejše, bolj uigrane in da imajo zdaj svojo igro, tako da nas čaka veliko težja tekma, kot je bila tista sredi oktobra. Toda ne glede na vse, če bomo igrale, kot znamo, bi se domov morale vrniti s tremi točkami. Prav dejstvo, da smo v primerjavi z lani imele malo sprememb v ekipi, bi morala biti ena od naših prednosti. Vsekakor pa bi morebitna zmaga veliko pomenila tudi za našo samozavest,« se pomembnosti derbija v Novi Gorici zaveda Špela Marušič.

  Morebitna zmaga bi Kamničanke zelo približala zaključnemu turnirju srednjeevropske lige. Trenutno so z dvema porazoma druge, vodi Nova KBM Branik, ki ima z enim porazom tri točke več (17), za odbojkaricami Calcit Volleyja je s točko manj Bimal-Jedinstvo Brčko, medtem ko so s tekmo manj četrte Novogoričanke, ki so pri 11 točkah.