Misija: maščevanje

  Odbojkarji Calcit Volleyja se bodo po nedeljskem porazu z ACH Volleyjem v soboto ob 20. uri spet predstavili svojim navijačem. V kamniški športni dvorani se bodo v vnaprej odigrani tekmi 15. kroga srednjeevropske lige pomerili z ekipo Mladost Brčko, ki jih je na svojem igrišču presenetila s 3:2. To bo tudi zadnja tekma Kamničanov pred prvo tekmo prvega kroga pokala Challenge, ko bodo prihodnjo sredo gostili portugalski SC Portugal iz Lizbone.

  Minulo nedeljo so odbojkarji Calcit Volleyja morali priznati premoč ACH Volleyju, so pa osvojili niz, ki bi jim v nadaljevanju sezone lahko prišel še prav. Predvsem to velja za domače tekmovanje, saj bodo medsebojne tekme slovenskih ekip v srednjeevropski ligi štele tudi kot tekme modre skupin v 1. DOL.

  »ACH Volley ima kakovostno in izkušeno ekipo, proti kateri moraš ves čas igrati na najvišji ravni. Nam žal to ni uspelo, prišlo je do padca zbranosti, predvsem to velja za četrti niz, to pa je bilo potem za nas usodno,« se je poraza z Ljubljančani dotaknil Milosz Hebda, poljski sprejemalec v dresu Calcit Volleyja, ki je na dozdajšnjih tekmah vsekakor potrdil svojo kakovost.

  »Zelo sem vesel, da sem v Kamniku, pa tudi v Sloveniji na splošno. Dejstvo je, da ima klub visoke ambicije, to je tudi eden od razlogov, da sem tukaj. Ko gre za športne cilje, se vedno osredotočam na naslednjo tekmo, vsekakor pa bom dal vse od sebe, da ekipa na koncu zmaga. Moja naloga je, da skušam ekipi pomagati do čim boljših rezultatov, spomladi pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo,« se je 208 cm visoki Hebda, ki v zadnji sezoni igral za Trefl Gdansk, pred tem pa je bil eno leto tudi v italijanski ekipi Castellana Grotte, že osredotočil na prihodnje izzive Kamničanov.

  Prvi bo na sporedu že v soboto, kajti Mladost Brčko je vsekakor njihov dolžnik. Pred štirimi tedni jih je najboljša ekipa Bosne in Hercegovine presenetila na domačem igrišču. Kamničani so že vodili z 2:0 v nizih, v drugem so nasprotniku prepustili le 11 točk, po izgubljenem maratonskem tretjem (32:34) pa je vajeti igre v svoje roke prevzela Mladost.

  »Tekma v Brčkem se zagotovo ni izšla tako, kot smo načrtovali. V soboto bomo naredili vse, da zmagamo in verjamem, da nam bo to uspelo. Žal ne bomo mogli računati na Maria Konciljo, vendar bomo naredili vse, da se njegova odsotnost ne bo poznala. Sicer pa so tekme v srednjeevropski ligi kakovostne, večina ekip je na podobni ravni, zato se ne gre čuditi, da v njej ni več ekipe, ki bi bila neporažena. Vsekakor je naš cilj, da se uvrstimo na zaključni turnir, zato si novih spodrsljajev ne smemo več privoščiti,« opozarja Hebda, ki o prvi tekmi pokala Challenge, ko bo v Kamniku gostoval SC Portugal iz Lizbone, za katerega igra tudi nekdaj sloviti kubanski odbojkar Dennis, ne razmišlja.

  »Če sem iskren, o Portugalcih še ne razmišljam, vsekakor pa bomo dali vse od sebe, da se uvrstimo v drugi krog. Toda pred tem moramo v soboto premagati Mladost Brčko,« je odločen vedno borbeni Milosz Hebda.

  Mladost Brčko je v srednjeevropski ligi sicer na zadnjem mestu z dvema zmagama.