Peta tekma in peta zmaga v osmih dneh

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga srednjeevropske lige v svoji dvorani premagali SK Zadrugo Aich/Dob s 3:1 (23, 20, -23, 22). Svojo naslednjo tekmo bodo imeli kamniški odbojkarji v petek, 27. novembra, ko bodo v 12. krogu Sportklub prve odbojkarske lige – moški gostovali v Murski Soboti, tekma se bo začela ob 18.30, v srednjeevropski ligi pa jih 5. decembra ob 19. uri čaka derbi z ACH Volleyjem. Ta tekma bo veljala tudi za državno prvenstvo.

  Calcit Volley – SK Zadruga Aich/Dob   3:1 (23, 20, -23, 22)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Valentar, Milojević (oba Slovenija).

  Calcit Volley: Kos 19, Hribar (L), Bregar 14, Purić 4, Kosmina 13, Gasparini, Hebda, Klobučar, Jerončič, Brulec, Beravs 3, Štalekar 12, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič.

  SK Zadruga Aich/Dob: Maciel 19, Landfahrer 9, Hruška 5, Steiner (L), Miranca de Alcantara 14, Formela 10, Pušnik 5, Ferreira Garcia, Krassnig, Podlesny 3. Trener: Matjaž Hafner.

  S tekmo proti SK Zadrugi Aich/Dob so kamniški odbojkarji končali svoj mali maraton, saj je bila to njihova peta tekma v osmih dneh. V prejšnjih štirih so prišli do štirih zmag, v katerih niso izgubili niti niza. Za Kamničane je bila to sicer šele tretja tekma v srednjeevropski ligi, v kateri so do zdaj s 3:2 premagali Merkur Maribor, z ACH Volleyjem so izgubili z 1:3, obe tekmi pa sta veljali tudi za državno prvenstvo. Na drugi strani so Dobljani v srednjeevropski ligi v štirih tekmah zmagali enkrat, ko so v avstrijskem dvoboju premagali UVC Holding Graz.

  Kamničani so v dvoboj z Dobljani krenili v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj so v primerjavi s sobotno tekmo proti Hočami počivali Jan Brulec, Milosz Hebda, Mitja Gasparini in Klemen Hribar. Toda tudi v tej zasedbi so si z asom Žana Beravsa prvi priigrali nekoliko večjo prednost (11:8), z blokom Saše Štalekarja za vodstvo s 13:9 pa so gostujočega trenerja Matjaža Hafnerja prisilili k prvemu polminutnemu odmoru. Ob pravem trenutku, kajti po njem je Maciel izid na 13. točki izenačil, tako da je po polminutnem odmoru posegel še domači trener Gregor Jerončič. Z asom Konrada Dariusza Formele so gostje po vrnitvi na igrišče spet povedli (14:13), v izenačenem nadaljevanju pa so po uspešnem napadu Martina Kosmine prvi do zaključne žoge prišli domači odbojkarji, ki so jo po napaki gostov tudi izkoristili.

  Tudi v drugem nizu sta se ekipi do točke menjavali v vodstvu, po 2:0 pa so prvi do dveh točk prednosti z asom Kosmine prišli kamniški odbojkarji (15:13). Na servis Berravsa so Kamničani svojo prednost podvojili (19:15), tako da je Hafner posegel še po svojem drugem polminutnem odmoru v tem nizu. Toda tu po njem domači odbojkarji niso popustili, še več, na servis Kosa so povedli že s 23:17, kar je bilo dovolj za vodstvo z 2:0 v nizih, čeprav so gostje dosegli tri zaporedne točke, toda Kamničani so izkoristili že prvo zaključno žogo.

  V tretji niz so bolje vstopili gostje, ki so povedli s 3:0 in 6:2. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti Dobljani so jim pobegnili tudi za sedem točk (11:4). Vodili tudi še s 13:7, vendar so Kamničani svoj zaostanek najprej prepolovili, (10:13), na servis Saša Štalekarja pa so s točko Mihe Bregarja celo povedli s 17:16. Pred vstopom v samo končnico so imeli kamniški odbojkarji dve točki prednosti, vodili so tudi še 23:22, vendar so bili nato premalo potrpežljivi v napadu, kar so gostje izkoristili in z blokom Nejca Pušnika prišli do zmage v tretjem nizu.

  Tudi v četrtem nizu sta bili ekipi izenačeni, Dobljani so bili boljši na sprejemu in v bloku, zato pa so naredili več napak na servisu, bili pa so tudi manj učinkoviti v napadu. Na koncu so bili bolj zbrani domači odbojkarji, ki so z blokom Timoteja Gala Kosa povedli s 15:11. Čeprav so gostje s polminutnim odmorom skušali preobrniti potek tekme, jim to ni uspelo, domačini so bili dovolj zbrani in po novem bloku, tokrat Purića, so še vedno imeli štiri točke prednosti (19:15). Za mirno končnico je z dvema zaporednima točkama poskrbel Bregar, tekmo pa je končal Kosmina.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Dobljani so bili v bloku boljši zato, ker smo se v določenih trenutkih odločili za napačno izbiro napada. Drugače sem z igro zadovoljen, najmanj pa z začetkom tretjega niza, ko je bilo teh napak največ. Zato pa smo v napadu zelo dobro odigrali četrti niz, prav tako pa tudi končnici prvega in drugega niza. Ne samo zato, ker smo prišli do točk, pač pa tudi zato, ker smo na sestavljeni blok uporabili prave udarce. Ko pa nismo bili dovolj potrpežljivi ali pa smo igrali na moč, smo bili takoj kaznovani. Ampak na koncu moramo biti zadovoljni, saj smo v osmih dneh petkrat zmagali, zadovoljen pa sem tudi, da so na vseh tekmah lahko igrali vsi. Veseli me tudi, kako smo igrali v obrambi, saj za nas ni bilo izgubljene žoge in tudi zaradi te srčnosti in požrtvovalnosti smo bili na koncu nagrajeni.«