Pred prvim derbijem sezone

    Slovenske državne prvakinje tudi po nadaljevanju Sportklub prve odbojkarske lige – ženske nadaljujejo svoj zmagoviti niz, saj so v soboto slavile tudi na gostovanju v Grosupljem. Tudi v sredo odbojkarice Calcit Volleya čaka novo gostovanje, tokrat v zaostali tekmi sedmega kroga, ko se bodo v Mariboru pomerile z Novo KBM Branikom. Tekma se bo začela ob 18. uri.

    Tudi štiritedenski premor ni zaustavil kamniških odbojkaric, ki so dobile obe tekmi. Pričakovano so več dela imele v Grosupljem, predvsem velja to za prvi niz, ko so v nekoliko spremenjeni zasedbi šele v končnici strle odpor domače ekipe. »Res je, da se je prvenstvo zaradi položaja s Covidom-19 za nekaj časa prekinilo, vendar smo tudi v tem času trenirale na polno. Ves čas smo se zavedale, da bomo morale biti v formi, ko se bo prvenstvo nadaljevalo, saj si ne smemo dovoliti nobene napake. Na obeh tekmah po prekinitvi smo sicer imele manjše težave glede pristopa, toda na koncu smo svoje delo opravile zadovoljivo, kar nam je tudi prineslo dve zmagi. To pa je bilo tudi najbolj pomembno. Vesela sem, da so priložnost za igranje dobile tudi nekatere soigralke, ki so do zdaj manj igrale,« je tekmi proti Luki Kopru in ATK Grosupljem komentirala Olivera Brulec Kostić, ena tistih, ki je bila obakrat na parketu.

    Ker so že v petek Šempetranke v Mariboru premagale Novo KBM Branik, imajo zdaj Kamničanke proti bankirkam že pet točk prednosti in tekmo manj, še točko več pa zaostaja GEN-I Volley, ki pa ima tekmo manj kot Calcit Volley. »Iskreno povedano niti ne razmišljamo o drugih ekipah. Mislim, da imamo v letošnji sezoni najmočnejšo ekipo v državnem prvenstvu, kar pa bo seveda treba dokazati tudi na igrišču. Toda če bomo do konca sezone v vsako tekmo vstopili na podoben način, kot smo do zdaj, se nimamo česa bati. Za zdaj še nismo naletele na ekipo, ki bi resneje zapretila, tako da so naši treningi kakovostnejši od nekaterih tekem. Toda eno je biti favorit na papirju, drugo pokaže igrišče, zato ne podcenjujemo nikogar,« je dejala odlična korektorka Calcit Volleyja.

    V sredo kamniško ekipo čaka prvi letošnji obračun z Novo KBM Branikom. V predčasno končani lanski sezoni so v dvorani Lukna slavile Kamničanke, zmaga pa jim je na koncu prinesla tudi naslov državnih prvakinj. Čeprav imajo varovanke trenerja Radovana Gačića v letošnji sezoni zelo spremenjeno in tudi pomlajeno zasedbo, gre še vedno za odlično ekipo, ki ji za zdaj resda ni šlo vse po načrtih, toda … »Letošnja mariborska ekipa je res precej drugačna od lanske, ko so nas tako neprijetno presenetile v finalu pokala. No, na srečo smo jim vrnile v finalu srednjeevropske lige, še toliko slajša pa je bila potem zmaga v državnem prvenstvu, ki je bila, kot se je pokazalo pozneje, zadnja v sezoni. V vsakem primeru bo sredina tekma realen pokazatelj dveh ekip, ki bosta tudi letos med najbolj resnimi kandidati za naslov državnih prvakinj, čeprav ne smemo pozabiti na GEN-I Volley in SIP Šempeter. Naredile bomo vse, da tudi to tekmo odigramo na visoki ravni in da opravičimo vlogo favoritinj, ki je tokrat na naši strani,« se obračuna z Mariborčankami veseli Brulec Kostićeva, ki že šesto sezono nosi dres Calcit Volleyja in je tudi edina igralka, ki je s Kamničankami že igrala v ligi prvakinj.

    »Do prvega turnirja v ligi prvakinj je še veliko, zato o njem niti ne razmišljamo. Škoda je, da bo sistem turnirski, vendar se žal zaradi koronavirusa očitno ne da. Dejstvo je, da smo imeli malo sreče, da bomo sploh igrali v njej, žal pa imamo tudi letos, tako kot pred petimi leti, zelo močno skupino. Conegliano in Fenerbahče sodita med najboljše ekipe v Evropi, tako da bomo svojo priložnost za zmago morale verjetno iskati na tekmi z Nantesom. Imamo zanimivo ekipo, ki je sestavljena iz izkušenih in mladih igralk, da pa bi bile lahko bolj konkurenčne močnejšim ekipam, bi potrebovali več težkih tekem, ko so bile recimo z Lodžem. Na žalost pa to v tem trenutku ni možno,« se je lige prvakinj dotaknila mamica malega Vuka, ki je bil na domačih tekmah njen najbolj zvesti navijač.