Tudi s prvega gostovanja s polnim izkupičkom

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v svoji tretji letošnji tekmi 1B. DOL ženske v gosteh premagala Logatec s 3:1 (15, 11, -23, 19). S tremi zmagami so z devetimi točkami na prvem mestu, v sredo, 25. novembra, pa bodo v zaostali tekmi drugega kroga gostovale v Braslovčah. Tekma se bo začela ob 19. uri.

  Logatec – Calcit Volley II  1:3 (-15, -11, 23, -19)

  Vrhnika – Dvorana Antona Martina Slomška, brez gledalcev, sodnika: Vratarič, Hafner.

  Logatec: Marič 2, Ravnik 6, Baretič, Hribljan, Pavlič 1, Milič 2, Koželj 1, Šen 19, Mole (L), Mesar, Pleteršek (L), Klavžar 1,Šuštaršič, Kadunc 10. Trener: Saša Đurić.

  Calcit Volley II: Krašovec, Topič, Lužovec 23, Javornik 14, Zorman 12, Žužek 9, Žvegla 2, Sitar 6, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 8. Trenerka: Katarina Vraber.

  Varovanke Katarine Vraber so prvič v letošnji sezoni igrale v gosteh. Na Vrhniki so v sedmem krogu igrale z Logatčankami, ki so bile pred to tekmo pri eni zmagi, medtem ko so Kamničanke prišle do dveh. Do obeh so prišle brez izgubljenega niza, zelo dobro pa jim je kazalo tudi na Vrhniki, saj so brez večjih težav dobile prva dva niza, v tretjem pa so morale priznati premoč Logatčankam, ki pa so bile v tretjem nizu spet kar precej oddaljene od morebitnega uspeha.

  V prvem nizu so Kamničanke ob boljšem servisu hitro prišle do visoke prednosti. Po asu Nike Kraševec je bilo že 9:3, v novih težavah pa so bile domače sprejemalke, ko je bila na servisu Živa Javornik. Kadetska reprezentantka je dosegla tudi dva asa, ko pa je Anja Zorman z blokom zaustavila domači napad, je bilo že 14:4. S tem je bil uvodni niz odločen, gostje pa so izkoristile tretjo zaključno žogo.

  Še bolj prepričljivo so kamniške odbojkarice dobile drugi niz, v katerem je Lana Žužek v uvodu dosegla kar štiri zaporedne ase za vodstvo z 9:1. Visoko vodstvo ni uspavalo gostij, ki so bile uspešne tudi v napadu, najbolj se je izkazala kapetanka Špela Lužovec, niz pa je z dvema zaporednima točkama končala Noemi Žvegla.

  V tretjem nizu so svojo kakovost pokazale tudi domače odbojkarice, ki so s točko Asje Šen povedle s 7:3. Na deveti točki sta bili ekipi že skupaj, vendar so z blokom Julije Milič Logatčanke spet pobegnile za štiri točke (15:11). Pred vstopom v končnico je Špela Lužovec izid izenačila (20:20), v napeti končnici pa se je izkazala najboljša igralka domačih, Asja Šen, ki je tudi izkoristila drugo zaključno žogo.

  Ko je v četrtem nizu Zormanova uspešno končala napad Calcit Volleyja II, je pri njegovem vodstvu z 10:5 na trenutek kazalo, da je tekma odločena, vendar se Logatčanke s porazom še niso sprijaznile. S tremi zaporednimi asi je Ira Kadunc domačinke popeljala do vodstva z 11:10, že v naslednjem napadu pa je bila uspešna še Šenova. Vendar je bilo veselje Logatčank le kratkotrajno, kajti odlična Špela Lužovec je bila zanje nezaustavljiva in po njenih treh zaporednih točkah ter asu Lane Žužek, je bilo 18:14 za kamniško ekipo. Tokrat visoke prednosti Kamničanke niso zapravile, do novih treh točk pa so prišle po zaslugi svoje kapetanke, ki je s svojo 23. točko tudi končala tekmo.