Še tretjič boljše od Krima

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v svoji dvorani premagale Krim s 3:0 (22, 15, 23). V prihodnjem krogu bodo v soboto ob 17. uri gostovale pri ekipi ATK Grosuplje.

  Calcit Volley – Krim  3:0 (22, 15, 23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Vrenko, Zajc

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 6, Pogačar, P. Marušič 15, Š. Marušič 3, Brulec Kostić, Boisa, Zatković 16, Janežič (L), Charuk, Jerala 3, Radišković 9. Trener: Aljoša Jemec.

  Krim: K. Mohorič 4, Aj. Ščuka, Deželak 1, J. Mohorič 4, Metelko 5, Bavdaž 8, Jovanović 1, Blažič 10, An. Ščuka 1, Kavčič 2, Zdešar (L), Bogataj 1, Jerman (L), Kenda 2. Trener: Jože Časar.

  Slovenske državne prvakinje, ki so dva dni potovale s turnirja lige prvakinj v Nantesu in so zaradi tega morale tekmo 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske z Luko Koprom preložiti, so, podobno kot pred slabimi tremi tedni, s Krimom imele kar nekaj težav v prvem nizu. Gostje tokrat sicer niso prišle do zaključne žoge, a so pred končnico niza povedle z 20:19. V drugem so, podobno kot na vseh dozdajšnjih med Calcit Volleyjem in Krimom, prevladovale kamniške odbojkarice, še bolj izenačen pa bil tretji niz, ki so ga na razliko spet dobile domače odbojkarice.

  Kamničanke so tekmo s krimovkami začele v nekoliko spremenjeni zasedbi. Trener Aljoša Jemec je odpočil Evo Pogačar, Olivero Brulec Kostić in Lucille Charuk, tudi v tako okrnjeni zasedbi pa so Kamničanke z uspešnim napadom Polone Marušič povedle s 7:3. Do petih točk prednosti je kamniška ekipa prišla po napadu Eve Zatković, toda Ljubljančanke se niso predale. Z asom Naje Metelko so se domačinkam približale na dve točki zaostanka (9:11), na servis Pie Blažič in ob kar treh lastnih napakah Kamničank pa je na 12. točki sledilo izenačenje. Za polminutni odmor se je tokrat odločil Jemec, njegove varovanke so povedle s 15:12, a so gostje po novih dveh asih Metelkove domačinkam pobegnile za točko (20:19). Sledil je novi polminutni odmor Calcit Volleyja, ki so se po bloku Katje Mihevc lahko nekoliko oddahnile (23:21), v končnici pa so po dveh zaporednih lastnih napakam Krima izkoristile že prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih.

  Tudi v drugem nizu se je prvi za polminutni odmor odločil gostujoči trener Jože Časar, saj so na servis Eve Zatković Kamničanke, tako kot v prvem, prišle do štirih točk prednosti (7:3). Toda tudi po polminutnem odmoru so domače odbojkarice prevladovale, dosegle še pet zaporednih točk, zaostanek devetih točk pa je bil za ljubljansko ekipo previsok, da bi ga še lahko ulovile. Domačinke niso dovolile, da bi se jim Ljubljančanke približale na manj kot sedem točk zaostanka, pa še to pri izidu 5:12. Za prvo zaključno žogo je z blokom poskrbela Polona Marušič, po napaki gostij na servis pa so Kamničanke tudi potrdile vodstvo z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu je bila igra spet bolj izenačena, vendar tudi z velikim številom lastnih napak na obeh straneh. Predvsem to velja za kamniško ekipo, ki je do prvega vodstva Krima v tretjem nizu (15:14) naredila kar pet napak na svoj servis, ob tem pa še štiri v napadu. Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le zbrale, naredile manj lastnih napak, a so jim varovanke Jožeta Časarja vztrajno sledile vse do same končnice niza. V njej so z blokom Špele Marušič državne prvakinje prišle do dveh zaključnih žog za končno zmago, drugo pa je nato njena sestra dvojčica Polona tudi izkoristila.

  Izjava po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Na današnji tekmi smo imeli dva cilja, odpočiti nosilke igre, ki so bile prejšnji teden najbolj obremenjene. Želeli smo odpočiti tudi Andjelko Radišković, vendar ima Naja Boisa še vedno težave z gležnjem, medtem ko je Ana Marija Vovk šele začela z rehabilitacijo po operaciji kolena, tako da to ni bilo možno. Drugi cilj pa je bil, da mlajše igralke dobijo več priložnosti, zato je normalno, da tekme niso odigrali v normalnem ritmu. Ampak ne glede na to smo imeli ves čas tekmo pod kontrolo in zato si vse igralke zaslužijo pohvale. Ves čas je bila energija prava, pristop je bil pravi, da pa je bilo nekaj več napak, je pa tudi normalno, saj gre za igralke, ki niso v normalnem tekmovalnem ritmu, zato jim je malo težje igrati.«