Conegliano pričakovano premočan za slovenske prvakinje

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi skupine B lige prvakinj v Trevisu izgubile proti ekipi Imoco Conegliano z 0:3 (-18, -17, -15). V drugi tekmi, ki se bo začela ob 20.30, se bosta pomerili ekipi Fenerbahče Istanbul in Nantes. Kamničanke bodo v sredo, ob 20.30, pomerile s turškim Fenerbahčejem, v četrtek, ob 17.30 pa še z francoskim Nantesom.

  Imoco Conegliano – Calcit Volley  3:0 (18, 17, 15)

  Treviso – Dvorana Villorba – Treviso, brez gledalcev, sodnika: Kovalčuk (Ukrajina), Cambre (Belgija).

  Imoco Conegliano: Caravello, Gicquel 23, Butigan 8, De Kruijf, Folie, Omoruyi (L), De Genaro (L), Adams 9, Gennari 1, Wolosz 2, Hill, Sylla 7, Egonu, Fahr 9. Trener: Daniele Santarelli.

  Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc , Pogačar, Š. Marušič, Vovk, Brulec Kostić 8, Boisa, Zatković 9, Janežič (L), Charuk 3, Jerala, Radišković 5. Trener: Aljoša Jemec.

  Slovenske prvakinje so v Treviso odšle šele na dan tekme, kajti še včeraj ni bilo popolnoma jasno, v kašni zasedbi bodo sploh lahko igrale. Na koncu je doma ostala le Polona Marušič, manjkala pa je seveda tudi Martina Guiggi, ki je pred časom s klubom predčasno prekinila pogodbo, saj pričakuje naraščaj. Vendar proti eni najboljših ekip na svetu, ki je odpočila nekatere svoje nosilke igre, predvsem to velja za odlično korektorico Paolo Egonu in Američanko Kimberly Hill, niti v enem trenutku niso bile blizu temu, da bi osvojile vsaj častni niz. Ob slabšem sprejemu so bile Kamničanke posledično manj učinkovite v napadu, Italijanke pa so bile veliko boljše tudi v bloku.

  Kamničanke so se hrabro spustile v dvoboj z najboljšo italijansko ekipo zadnjih treh sezon, ki v letošnji v dvanajstih tekmah sploh še ni izgubila. Po zaslugi Olivere Brulec Kostić in Eve Zatković so bile do šeste točke, enakovredne domačinkam, ki pa so do prve večje prednosti prišle z dvema asoma Lucille Gicquel, pri zaostanku treh točk (6:9) pa je Aljoša Jemec vzel prvi polminutni odmor. Toda tudi po njem so bile boljše italijanske odbojkarice, ki so z novo točko Gicquelove, tokrat v napadu, vodile že s 14:7. Po drugem polminutnem odmoru so Kamničanke vzpostavile stik z domačo ekipo, z asom Zatkoviće pa so se ji približale na tri točke zaostanka (14:17). S tremi točkami zaostanka so vstopile tudi v končnico niza (18:21), toda ob slabšem sprejemu do njegovega konca niso več osvojile točke. Zadnjo je dosegla Miriam Sylla.

  Tudi v začetku drugega niza so kamniške odbojkarice držala korak z Italijankami, saj sta bili ekipi na deveti točki še skupaj. Z dvema zaporednima blokoma Gicquelove je Conegliano prvič v tem nizu prišel do treh točk prednosti (12:9), do odločilne pa je prišel po vodstvu s 14:11, ko je z delnim izidom 6:2 vodil že z 20:13. Kamničanke so imele preveč v napadu in so le stežka prišle mimo domačega bloka. Conegliano je izkoristil svojo drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih.

  Domača ekipa, ki je uvodna niza dobila dokaj prepričljivo, je v tretjega vstopila nekoliko manj zbrano, kar so Kamničanke izkoristile in povedle s 7:3, v bloku je bila uspešna Andjelka Radišković, tako da se je moral za prvi polminutni odmor na tekmi odločiti tudi italijanski trener Daniele Santarelli. Po njem so domačinke hitro ulovile priključek, pri vodstvu z 9:8 pa se je za polminutni odmor odločil Jemec. S tremi zaporednimi točkami Sarah Fahr so domačinke prvič v tretjem nizu povedle (11:10). V nadaljevanju niza so imele kamniške sprejemalke vse preveč težav s servisi Gicquelove, kar so domače odbojkarice izkoristile in jim z novim blokom, tokrat številka Božene Butigan pobegnile na neulovljivih 20:12. Tekma se je končala z lastno napako kamniških odbojkaric, ki so jih sicer naredile celo manj kot domača ekipa.

  Izjava po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Za nas je bila zmaga že to, da smo po vseh pripetljajih v zadnjih dneh sploh igrali tekmo s Coneglianom. Drugače pa nimam igralkam česa očitati, dokaj solidno smo igrali v vseh elementih igre, toda čeprav domačinke niso igrale v polni zasedbi, so še vedno preveč kakovostne za nas. Na trenutke smo prikazali dobro odbojko, nato pa je do izraza prišla njihova kakovost. Nekaj več lastnih napak smo naredili na servisu, kar je bilo posledica dogovora, da skušamo več tvegati. Ampak kot sem že uvodoma dejal, dekletom ni bilo lahko, kajti do danes zjutraj nismo vedeli, ali bomo sploh šli na pot, vendar so se navkljub temu osredotočile na odbojko. V sredo nam bo zagotovo lažje igrati, dejstvo pa je, da tudi Fenerbahče sodi v sam vrh evropske klubske odbojke.«