Miha Plot rad trenira, še raje pa igra

  Za odbojkarji Calcit Volleyja je že prvi pripravljalni turnir, ki je samo potrdil, da so v Kamniku sestavili zelo močno ekipo, ki bo med kandidati za sam vrh prvenstvene lestvice. O tem je prepričan tudi izkušeni Miha Plot. Nekdanji libero slovenske reprezentance je bil med zadnjimi, ki so v letošnjem prestopnem roku okrepili kamniško zasedbo, s katero se želi boriti za naslov državnega prvaka Slovenije.

  V svoji bogati in dolgoletni karieri je Miha Plot s šestnajstimi leti v dresu ljubljanske Olimpije prvič zaigral na prvoligaški sceni, njegov soigralec je bil takrat tudi Mitja Gasparini, s katerim sta v novi sezoni spet združila moči v Calcit Volleyju. Z dobrimi igrami je že takrat opozoril nase in bil član znamenite mladinske reprezentance Slovenije, ki je na evropskem prvenstvu v Rusiji osvojila četrto mesto. V tej reprezentanci so bili med drugim tudi Tine Urnaut, Alen Šket, Gregor Ropret, Jan Planinc, Vid Jakopin, ki so vsi pozneje, tako kot tudi Plot, nosili dres slovenske članske reprezentance. Plot se lahko pohvali tudi s srebrno kolajno z evropskega prvenstva leta 2015. Po Olimpiji je svojo odbojkarsko pot nadaljeval v novomeški Krki, pri dvaindvajsetih letih je odšel v belgijski Lindemans Aalst, kjer je ostal tri leta, eno leto je igral v italijanski A-1 ligi za Vibo Valentio, nato v sezoni 2014/14 tudi za ACH Volley, pred krajšo prekinitvijo karieri pa leto dni spet za Krko.

  »Dve leti nisem nič igral, pač pa sem v tem času naredil vse potrebne licence za trenerja in bil nekaj časa trener. V Žužemberku sem tako treniral vse selekcije, nekaj časa sem bil tudi na Brezovici, ves čas pa sem deloval tudi v odbojki na mivki. Nekaj časa mi je sicer ustrezalo, da nisem več igral, vseeno pa je bila želja po igranju prevelika, tako da sem zadnji dve sezoni igral v Kranju in Črnučah. V začetku poletja smo se začeli pogovarjati s Calcit Volleyjem, sam pa si še vedno želim igrati odbojko na visoki ravni, zato sem bil toliko bolj vesel, da smo se dogovorili za sodelovanje in da sem v klubu, ki ima visoke ambicije,« je svoj prihod v Kamnik pojasnil triintridesetletni oče dve punčk, starih deseti in sedem let, ter dveh fantkov, starih dve leti in leto dni.

  Kamniška ekipa je v nedeljo igrala na turnirju v Kranju, kjer je v polfinalu premagala domačo Hišo na kolesih Triglav, v finalu pa še Merkur Maribor. »Glede na to, da je bil to naš prvi turnir v tej zasedbi, smo z igro lahko zadovoljni. Mislim, da smo se s soigralci dobro ujeli. Na igrišču smo dobro delovali, seveda pa je še veliko rezerv, kar je dobro, saj to pomeni, da še lahko napredujemo,« je kranjski turnir ocenil Plot, ki že komaj čaka, da se 19. septembra začne jubilejno, trideseto državno prvenstvo. Do prve tekme s Kranjčani bodo varovanci Gregorja Jerončiča igrali še najmanj dve tekmi s kanalskim Salonitom.

  »Verjamem, da bomo imeli v nogah dovolj tekem, sicer pa imamo tako kakovostno ekipo, da je pri nas že vsak trening tekma. Vseeno pa je dobro, da igramo tudi proti drugim ekipam, če ne drugega zato, da malo zamenjamo okolje, pridemo v novo dvorano in da dobimo tisti pravi občutek, ki je sicer na tekmah. Osebno komaj čakam, da se prvenstvo začne. Verjamem, da tudi moji soigralci.« 

  Nobena skrivnost ni, da si Kamničani v novi sezoni želijo poseči po samem vrhu. Toda pot do tja bo vse prej kot lahka, kajti tudi ACH Volley bo še močnejši, kot je bil lani, prav tako Mariborčani, nikoli pa ne smemo odpisati Kanalcev. »Mislim, da imamo resnično dobro sestavljeno ekipo, v kateri so izkušenejši in mlajši igralci, ki imajo vsi pravi pristop do treninga. Seveda pa bomo morali dobro delo na treningih potrditi na tekmah, kajti samo to je tisto, kar šteje. Prepričan sem, da smo lahko konkurenčni ACH Volleyju, vendar nikakor ne bomo smeli pozabiti na druge ekipe, ki bodo zagotovo imele tudi svoje načrte. Upam, da bo sezona potekala normalno in da se bo na koncu spet lahko igrala tudi končnica, če pa do nje ne bo prišlo, bo vsaka tekma zato toliko bolj pomembna. Ne glede na to, s kom bomo igrali, bomo morali igrati, kot da je to za nas odločilna tekma,« je odločen Miha Plot, ki je prepričan, da je pred njim sezona, v kateri bo veliko priložnosti za dokazovanje. »Sem v tistih letih, ko se veselim vsake tekme. Zelo rad treniram, vendar še raje igram.«