Kamničanom za ogrevanje turnir v Kranju

  Odbojkarji Calcit Volleyja so pod vodstvom novega trenerja Gregorja Jerončiča na turnirju za pokal Kranja odigrali prvi pripravljalni tekmi v novi sezoni. V dvorani Planina so v prvi polfinalni tekmi turnirja z 2:1 (-19, 22, 20) premagali domačo Hišo na kolesih Triglav, v drugi je bil z 2:1 (-23, 14, 24) Merkur Maribor boljši od Krke, v finalu pa so Kamničani s 3:0 (23, 19, 16) premagali še Mariborčane. Tretje mesto je osvojila Krka, ki je s 3:0 (23, 17, 24) slavila proti Kranjčanom.

  V prvi tekmi turnirja so razpoloženi domači odbojkarji, za katere bo v novi sezoni igral tudi dolgoletni član Calcit Volleyja in njihov nekdanji kapetan Andrej Štembergar Zupan, presenetili kamniško zasedbo. Za Jerončičeve varovance je bila to prva pripravljalna tekma sezone, zato se je v njihovi igri še poznala neuigranost, toda po zaostanku so v drugem nizu le strnili svoje vrste in v končnici izid izenačili. O zmagovalcu dvoboja je tako odločal tretji niz, v katerem pa Kamničani niso več dovolili presenečenja.

  Tudi v drugem polfinalnem dvoboju se je uvodni niz nekoliko presenetljivo končal v korist Krke, vendar so Mariborčani, ki so igrali brez svojega prvega podajalca Uroša Planinšiča, podobno kot Kamničani, dobili naslednja dva niza.

  V tekmi za tretje mesto so pomlajeni domačini morali priznati premoč Novomeščanom, ki so v letošnji sezoni močnejši za izkušenega Zlatka Pulka in Maria Konciljo, ki je lani nosil dres Calcit Volleyja.

  Zelo izenačen je bil uvodni niz finalnega obračuna, v katerem je trener Kamničanov dodobra premešal začetno postavo z dvoboja proti Kranjčanom. V izenačenem uvodnem nizu so v končnici Kamničani dosegli nekaj zaporednih točk, nato pa izkoristili svojo tretjo zaključno žogo. Nadaljevanje tekme je bilo v znamenju Jerončičevih varovancev, pri katerih sta bila s po 13 točkami najbolj učinkovita Miha Bregar in Sašo Štalekar.

  »Glede na to, da sta bili to naši prvi pripravljalni tekmi, sem z igro lahko zadovoljen. V polfinalnem obračunu se je videlo, da nam zgodnja ura ne ustreza, saj smo potrebovali nekaj časa, da smo prišli do svoje igre. Pozitivno v tej tekmi je bilo to, da se fantje po zaostanku v drugem nizu niso predali in da so, ko je bilo to najbolj potrebno, prikazali najboljšo igro. Še bolj pa sem zadovoljen z našo drugo tekmo, ko se je pokazalo, da imamo resnično izenačeno zasedbo, kar nam bo v nadaljevanju sezone prišlo še kako prav. Veseli me, da so fantje na tekmi dobro odigrali stvari, ki nam na treningih niso šle najboljše,« je bil s predstavama svojih varovancev v Kranju zadovoljen trener kamniške ekipe Gregor Jerončič.

  V nedeljo bo Calcit Volley doma igral s Salonitom Anhovo, prihodnjo sredo pa se bosta ekipi pomerili še v Kanalu.

  Izidi turnirja v Kranju:

  Polfinale: Hiša na kolesih Triglav : Calcit Volley 1 : 2 (-19, 22, 20) Merkur Maribor : MOK Krka 2 : 1 (-23, 14, 24)

  Za 3. mesto: MOK Krka : Hiša na kolesih Triglav 3:0 (23, 17, 24)

  Finale: Calcit Volley : Merkur Maribor 3:0 (23, 19, 16)

  Ekipe so nastopile v naslednjih postavah:

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič, Kosmina, Gasparini, Hebda, Klobučar, Brulec, Beravs, Štalekar, Plot (L).

  Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Lukšič, Nanut, Glamočanin, Tučen, Bregant, Godnič, Libnik (L), snedec, Mali, Štembergar Zupan, Šikanič, Maček, Fajfar (L).

  Merkur Maribor: Cafuta, Herman (L), S. Adžović, A. Adžović, Mulec, Detela, Bračko, Možič, Košenina, Donik, Boroja (L), Uremovič, Kisiliuk, Kovačič.

  MOK Krka Novo mesto: Hafner, U. Štefančič, Erpič, Vrhovšek, Burin(L), M. Štefančič, Travnik, Pulko, Lindič, Tit (L), Koncilja.