Dve domači preizkušnji pred Nantesom, prva z GEN-I Volleyjem

  V taboru aktualnih državnih prvakinj, Calcit Volleyja, vse bolj pogledujejo proti drugemu turnirju skupine B lige prvakinj, ki bo na sporedu od 26. do 28. januarja v Nantesu, toda pred potjo v Francijo jih čakata še dve preizkušnji v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske. Prva bo na sporedu že v sredo, 20. januarja, ko bodo v zaostali tekmi 12. kroga v svoji dvorani ob 18. uri gostile GEN-I Volley, druga pa bo tri dni pozneje, prav tako v Kamniku, ko se bodo v 15. krogu pomerile z Ankaranom.

  Minulo soboto so kamniške odbojkarice v zaostali tekmi drugega kroga še drugič v letošnji sezoni premagale Krim. V prvem nizu so se morale pošteno potruditi, da so prišle do zmage, saj so odpor domače ekipe zlomile šele v sami končnici, v drugem in tretjem pa dvomov o njihovi zmagi ni bilo več.

  »Potrebovale smo kar nekaj časa, da smo se privadile na njihovo dvorano in da smo zaigrale kot znamo. Res je, da smo imeli v prvem nizu veliko težav, toda ko smo nasprotnice z dobrimi servisi oddaljile od mreže, je bilo naše delo veliko lažje. Seveda pa se da na vsaki tekmi določene elemente igre še izboljšati. Mislim, da imamo še vedno dosti rezerve na sprejemu ter v bloku in obrambi,« je po novi zmagi svoje ekipe, s katero se je še bolj učvrstila na vrhu prvenstvene lestvice, dejala Špela Marušič, organizatorka igre Calcit Volleyja.

  V sredo Kamničanke čaka še drugi letošnji obračun z novogoriškim GEN-I Volleyjem, ki je v svoji dvorani, čeprav ni osvojil niza, pošteno namučil varovanke Aljoše Jemca. Toda med božično-novoletnim odmorom so Novogoričanke ostale brez izkušene Mojce Pene. V prvi tekmi v letu 2021 so v gosteh sicer premagale ATK Grosuplje, zato pa so po domačem porazu s Krim ostale praznih rok tudi v mariborski dvorani Lukna.

  »V prvi tekmi z novogoriško ekipo smo predvsem v tretjem nizu imele kar nekaj težav, kar pomeni, da lahko tudi v sredo pričakujemo dobro tekmo. Kljub temu da so Novogoričanke zdaj brez Mojce Pene in da so izgubile dve zaporedni tekmi, bodo zagotovo skušale prikazati dobro igro, prepričana pa sem, da se ne bodo že vnaprej predale. Ampak to je dodatna motivacija tudi za nas,« se obračuna z GEN-I Volleyjem veseli Špela Marušič, ki je v Kamnik prišla prav iz novogoriške ekipe.

  Pred svojo zadnjo tekmo v drugi tretjini državnega prvenstva ima Calcit Volley kar devet točk prednosti pred SIP Šempetrom, še več zaostajajo Novogoričanke in Mariborčanke. »Da smo na vrhu prvenstvene lestvice, je kar pričakovano, vendar si nisem mislila, da bomo imele tako veliko prednost. Kljub temu, da smo prve na lestvici, ne smemo popuščati, moramo ohranjati našo igro in stopnjevati formo, da bomo za končnico še bolje pripravljene.«

  V dozdajšnjih trinajstih tekmah so v domačem prvenstvu izgubile le s Šempetrankami, nekaj dni pred prvim turnirjem lige prvakinj, ko so bile z glavami že v Trevisu. »Na turnir v Italiji smo se začele pripravljati že veliko pred tekmo s Šempetrom, tako da to ni izgovor za naš poraz. Vendar smo se iz tega poraza veliko naučile, tako zdaj vemo, da nobenih nasprotnic ne smemo podcenjevati in da moramo v vsako tekmo vstopiti stoodstotno, če želimo priti do zmage. To velja tudi za nadaljevanje prvenstva,« pravilno razmišlja Špela Marušič, ki je s sestro dvojčico Polono svojo prve odbojkarske korake naredila v domačem Neptunu in Kanalu, pet sezon pa sta igrali v Novi Gorici.

  Po sredini tekmi z Novogoričankami bodo kamniške odbojkarice v soboto igrale že prvo tekmo zadnje tretjine rednega dela državnega prvenstva, takoj po njej pa bodo odšle na drugi turnir lige prvakinj v Nantes. »V Francijo odpotujemo v noči iz sobote na nedeljo, pred tem imamo še dve domači tekmi, od katerih pričakujemo popoln izkupiček in lepo popotnico za Francijo. V Francijo gremo sproščeno in predvsem pričakujemo, da bomo lahko pokazale svojo najboljšo igro. Če nam bo to uspelo, se lahko nadejamo še kakšnega osvojenega niza več, kot v Trevisu, morda tudi kakšne zmage,« je optimistično razpoložena študentka Fakultete za šport.