Krka bo le ogrevanje za novih »peklenskih« 14 dni

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v sredo v Zagrebu zaostali tekmi sedmega kroga srednjeevropske lige proti neugodni Mladosti nadaljevali svoj zmagoviti niz v letu 2021. Pred vstopom v »norih« 14 dni, v katerih se bo odločalo o njihovi uvrstitvi na zaključni turnir srednjeevropske lige in o mestu, s katerega bodo začeli končnico državnega prvenstva, jih v soboto, 30. januarja, čaka še tekma 18. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške. Tekma v kamniški športni dvorani se bo začela ob 19. uri.

  V letošnji kamniški ekipi ni prav veliko igralcev, ki bi se spominjali lanskoletnih obračunov z Zagrebčani v srednjeevropski ligi, ko je Calcit Volley po zmagi v gosteh v nadaljevanju sezone dvakrat izgubil z Mladostjo. Tudi v polfinalu zaključnega turnirja v Zwettlu, kjer se bodo ekipe za prvo mesto v srednjeevropski ligi po rednem delu tekmovanja borili tudi v letošnji sezoni. Na dobri poti na zaključni turnir so ob domačem Union Raiffeisen Waldviertelu, ki ima ne glede na to, kako bo končal redni del tekmovanja, po zmagi v Zagrebu spet kamniški odbojkarji, nanj pa je uvrščen tudi Merkur Maribor in skoraj zagotovo tudi ACH Volley.

  »Mladost se je pokazala kot zelo neugodna, visoka ekipa, proti kateri je težko igrati. Malo me spominja na Merkur Maribor, zdaj pa so Zagrebčani močnejši še za Konstantina Čupkovića, tako da je bilo še težje priti do zmage. V tekmo smo vstopili s prvo energijo, izgubili sicer drugi niz, v končnici tretjega pa smo se vrnili v igro in četrtega brez večjih težav dobili. Vsekakor pomembna zmaga za nas v boju za uvrstitev na zaključni turnir,« je dogajanje v Zagrebu komentiral Žan Beravs, podajalec Calcit Volleyja, ki resda ni prav veliko igral, saj se je trener Gregor Jerončič odločil, da bo tekmo odigral bolj ali manj v isti zasedbi.

  Opaziti je, da na zadnjih tekmah Kamničani igrajo z večjo mero samozavesti, kot so jo imeli na začetku sezone. »Tudi sam tako menim, predvsem pa se nam pozna, da smo zdaj bolj uigrani. Po poškodbi je v ekipi spet Jan Klobučar, kar se nam zagotovo pozna, saj se nanj podajalec lahko vedno lahko zanese, ob tem pa še ‘drži’ sprejem, tako da nam je lažje igrati. Verjamem, da bomo podobno in še bolje igrali v nadaljevanju sezone, saj so pred nami najbolj pomembne tekme,« se še boljših predstav svoje ekipe nadeja Beravs.

  V prvi tekmi v letu 2021 so Kamničani doma premagali sobotnega nasprotnika iz Novega mesta, vendar je bil po njej njihov trener Gregor Jerončič vse prej kot zadovoljen. Toda po tej tekmi kamniška igra veliko boljša, hkrati pa je bilo tudi opozorilo, da se ne sme podcenjevati nobenega nasprotnika, saj so jim krkaši, ki so se bolj ali manj sprijaznili z osmim mestom v Sportklub prvi odbojkarski ligi, odvzeli tretji niz.

  »Dejstvo je, da se na tej tekmi nismo izkazali, delno verjetno tudi zato, ker je Krka po novem letu ostala še brez Sergeja Drobniča, tako da naš pristop v tekmo ni bil najboljši. Brez njega so Novomeščani še dodatno oslabljeni, ampak to ne pomeni, da bo v soboto zmaga prišla sama od sebe, kajti Novomeščani so zagotovo željni dokazovanja in če jim kaj podariš, lahko to hitro izkoristijo. Zato bomo morali od prve točke naprej igrati svojo igro, tako kot smo igrali na zadnjih tekmah, hkrati pa bomo morali pozabiti, da ne bomo po nepotrebnem izgubljali preveč energije, saj je pred nami ‘peklenskih’ 14 dni,« se je na bližnjo prihodnost, ki čaka kamniške odbojkarje, že ozrl letošnji novinec Calcit Volleyja.

  Po tekmi s Krko Kamničane čakajo odločilne tekme v domačem prvenstvu, kjer so trenutno na tretjem mestu, štiri točke za Ljubljančani in tri za Mariborčani, in v srednjeevropski ligi. V 14 dneh bodo, vključno s Krko, odigrali kar sedem tekem. »V prihodnjih dneh bo znano, ali bomo igrali na zaključnem turnirju srednjeevropske lige in s katerega mesta bomo začeli končnico državnega prvenstva. Zagotovo ni vseeno ali bomo redni del prvenstva končali na tretjem ali drugem mestu, morda celo na prvem. Vse bo na kupu, tako da časa za počitek ne bo. Upam le, da bomo ohranili formo in jo dvignili še na višjo raven,« je želja mladega očka dvomesečnega sinčka Gala.

  Prva tekma 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige bo na sporedu že danes, ko bo v Kanalu gostoval drugouvrščeni Merkur Maribor, v soboto vodilni ACH Volley čaka tekma v Kranju, v Hoče pa prihaja Panvita Pomgrad.