V Kopru bo vse prej kot lahko

  Odbojkarice Calcit Volleyja so na drugem turnirju skupine B lige prvakinj v Nantesu enega od ciljev dosegle, domov so se vrnile z osvojenim nizom, z nekaj več zbranosti pa bi lahko proti domačinkam prišle tudi do prve zmage v tem tekmovanju. Vendar je liga prvakinj zdaj za njimi in vse svoje misli so zdaj usmerile v domače prvenstvu, kjer jih v nedeljo, 31. januarja, ob 18. uri, v 16. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, v Kopru čaka z domačo Luko Koper.

  Če bi Kamničanke proti domačemu Nantesu naredile manj lastnih napak, še zlasti v odločilnih trenutkih tekme, bi se domov vrnile veliko boljše volje, kot so se sicer. »Zame je bila to izgubljena priložnost, ker smo igrali z dobro energijo, pravim pristopom in glede tega nimam igralkam česa očitati, ampak sem pa jezen, ker smo izgubili tekmo na lahkih situacijah. Delali smo otroške napake, za katere ni opravičila, tudi utrujenost ne, kajti gre za stvari, ki jih je treba oddelati brez napake. Tega mi nismo naredili in zato tudi poraz,« se je zadnje tekme v ligi prvakinj z domačimi odbojkaricam dotaknil Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja.

  Toda ne glede na šest porazov je kamniška ekipa v primerjavi s svojo do zdaj edino sezono naredila korak naprej. Pred petimi leti v šestih tekmah niso osvojile niti niza, zdaj so dva, na prvem turnirju v Trevisu proti Fenerbahčeju in zdaj v Nantesu proti domači ekipi, blizu so bile tudi prvi zmagi. Za kaj več pa bi Kamničanke nujno potrebovale večje število težkih tekem že med samo sezono.

  »Več kot med sezono odigraš težkih tekem, bolj se navadiš na močnejše nasprotnike. Pustimo ob strani, da nam še veliko manjka v primerjavi s Coneglianom in Fenerbahčejem, kajti proti takšnim ekipam so težko enakovredne tudi veliko boljše ekipe od naše, gre pa zato, da vsako tekmo odigraš s pravim odnosom, pravo energijo. To se moramo naučiti tudi proti tako močnim nasprotnikom, da tudi pod tem pritiskom obdržiš to energijo. Videli smo lahko, da se na tej ravni tekmovanja vsaka napaka kaznuje dvojno, še zlasti na tekmi z Nantesom. Res je, da trenutno še nismo čisto na tej ravni, da bi lahko v ligi prvakinj pričakovali še kaj več, bi si pa vsekakor želeli, da bi v njej še kdaj igrali. Dejstvo pa je, da bomo morali tudi sami narediti ne koraka, pač pa dva koraka naprej,« je realen Jemec.

  Kamniški ekipi, pa ne samo kamniški, se še kako pozna, da v zadnjih letih srednjeevropska liga ni več na nekdanji ravni, v letošnji sezoni pa je v ženski konkurenci sploh ni. »To je zagotovo velik minus za vse ekipe na našem prostoru, ne samo za našo. V srednjeevropski ligi avtomatično dobiš še nekaj dodatnih težkih tekem in to bi resnično nujno potrebovali.«

  Kot rečeno je za Kamničanke evropska sezona končana. Že v nedeljo se bodo popolnoma posvetile domači ligi. Čeprav bodo igrale s Koprčankami, ki so jih letos obakrat visoko premagale, ne bo šlo za lahko tekmo. Tudi zato, ker so se domov vrnile šele danes pozno popoldne, na pot so šle ob štirih zjutraj, tako da ne bodo imeli veliko časa za počitek. Ob tem ne smemo pozabiti, da so Koprčanke med tednom v gosteh s 3:2 premagale SIP Šempeter.

  »V Kopru nas čaka zelo težka tekma, tudi zato, ker so dekleta psihično izpraznjena, ob tem pa smo se ta teden ukvarjali z zdravstvenimi težavami. Veliko igralk je, ki niso popolnoma zdrave, tako da nam ne bo lahko, pa še na tekmo bomo praktično prišli neposredno iz Francije. Dobro, v soboto bomo resda lahko počivali, ampak to ne bo kakšna resna regeneracija. Gostovanja so že tako vedno težka, in to ne glede na to, kdo je na drugi strani mreže,« pa se je trener kamniške ekipe na kratko dotaknil še nedeljskega gostovanja v Kopru.

  Preostale tekme 16. kroga krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske bodo na sporedu v soboto. Krim, ki v zadnjem času preseneča z odličnimi igrami, bo gostil Ankaran, v Mariboru bo pomembna tekma v boju za drugo mesto med Novo KBM Branikom in SIP Šempetrom, v Grosuplju pa bodo domače odbojkarice igrale z GEN-I Volleyjem.