Še drugič zapored uspešne v gosteh, skupaj četrtič

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja nadaljuje svoj zmagoviti niz v 1B. DOL za ženske. Tokrat so varovanke Katarine Vraber v zaostali tekmi drugega kroga v gosteh premagale Braslovče s 3:1 (22, 22, -22, 24) in so po štirih odigranih tekmah  ob Formisu edina neporažena ekipa v 1B. DOL za ženske. Svojo naslednjo tekmo bodo Kamničanke imele v soboto, ko bodo ob 16. uri v dvorani OŠ Stranje v osmem krogu gostile prav ekipo Formisa.

  Braslovče – Calcit Volley II  1:3 (-22, -22, 22, -24)

  Braslovče – Dvorana OŠ Braslovče, brez gledalcev, sodnika: Ema Vratarič, Matja Hafnar.

  Braslovče: Bednjanič 14, Šketa Rozman 17, Zbičajnik 2, Kodrun, Šalej, Jelen (L), Posedel 14, Marolt (L),Oštir 8, Fužir 5, Medved 1, Križnik. Trener: Zvone Zbičajnik.

  Calcit Volley: Krašovec 1, Topič, Lužovec13, Javornik 14, Zorman 11, Žužek 7, Žvegla, Andrejič, Sitar 9, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 7. Trenerka: Katarina Vraber.

  Kamniške princeske so minulo soboto slavile v svoji prvi letošnji gostujoči tekmi, ko so na Vrhniki premagale neugodne Logatčanke. Še težje delo jih je čakalo nocoj, saj so Braslovčanke v prejšnjem krogu v gosteh pošteno namučile Formis v gosteh, pa tudi sicer se spogledujejo z visoko uvrstitvijo v 1B. DOL za ženske. Vendar to velja tudi za kamniško ekipo, ki je bila v prvem nizu praktično ves čas v vodstvu. Že na začetku niza so Kamničanke povedle s 3:0, nato pa prednost treh, štirih točk bolj ali manj držale do konca. Sredini niza so vodile že s 17:12, vendar so se jim Braslovčanke pred vstopom v končnico nevarno približale, trikrat tudi na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 22:23, toda z dvema zaporednima točkama so se zmage v uvodnem nizu veselile gostje.

  Drugi niz so veliko boljše začele domače odbojkarice, ki so na krilih Neže Bednjanič in Tije Šketa Rozman vodile že z 9:2. Gostujoča trenerka Katarina Vraber je vzela še svoj drugi polminutni odmor, ki je hitro prinesel rezultate, saj so njene varovanke izid na 13. točki izenačile. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti na servis Lane Žužek so Kamničanke dosegle še štiri točke. Pred vstopom v končnico so vodile z 21:17, z zbrano igro pa so izkoristile svojo drugo zaključno žogo.

  Tudi v tretjem nizu so bile Braslovčanke tiste, ki so ga boljše začele, saj so povedle s 6:3, na sredini niza pa so gostjam pobegnile na 17:13. Toda ko so Kamničanke z delnim izidom 8:1 v končnico vstopile z dvema točkama prednosti (21:19), je spet vse dišalo po njihovem popolnem preobratu, a se tokrat ni ponovila zgodba iz drugega niza. V sami končnici so domačinke dosegle šest zaporednih točk in prišle do zmage v tretjem nizu.

  V četrtem nizu je dolgo kazalo na zmago kamniških princesk, ki so domačinkam pobegnile že za šest točk (16:10). Vendar je bila pot do končnega uspeha še dolga, kajti Braslovčanke so s šestimi zaporednimi točkami izid izenačile, v še eni dramatični končnici pa so prišle celo do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih. Katarina Vraber je v tem trenutku vzela še svoj drugi polminutni odmor v četrtem nizu, po njem pa njene varovanke domačinkam niso prepustile niti točke, tako da je zmaga, četrta zaporedna v letošnjem prvenstvu, odšla v Kamnik.