Jemec zadovoljen s servisom in sprejemom

    Odbojkarice Calcit Volleyja so odigrale še svojo drugo pripravljalno tekmo pred začetkom državnega prvenstva. Med tednom so v Grosuplju s 4:1 premagale domačo ekipo, v drugi pa so bile v dvorani OŠ Stranje s 4:1 (17, 22, 20, 15, -18) boljše še od GEN-I Volley. Konec tedna na turnir v Olomouc.

    Državne prvakinje so tekmo proti v minuli sezoni četrti ekipi državnega prvenstva, ki pa je pred letošnjo sezono kar precej pomladila svoje vrste, začele v postavi Eva Pogačar, Eva Zatković, Andjelka Radišković, Katja Mihevc, Lucille Charuk, Olivera Kostić, na mestu proste igralke pa sta igrali Leja Janežič in Zala Špoljarič. V prvem nizu so si Kamničanke večjo prednost priigrale sredi niza, ko so povedle s 16:11. Pred končnico drugega niza so Novogoričanke še vodile z 21:19, v končnici pa so se Kamničanke zbrale in gostjam prepustile le še točko. V tretjem nizu, v katerem je trener Aljoša Jemec že dodobra premešal ekipo, so bile večinoma v vodstvu domače odbojkarice, ki so tudi v četrtem nizu prevladovale, v petem pa so bile boljše Novogoričanke, ki so prevladovale predvsem v bloku.

    Za Calcit Volley so točke dosegle: Katja Mihevc 1, Eva Pogačar 4, Polona Marušič 10, Špela Marušič 2, Olivera Kostić 12, Naja Boisa 6, Eva Zatković 10,  Lucille Charuk 7, Manja Jerala 12, Andjelka Radišković 10. Igrali nista le Ana Marija Vovk in Martina Guiggi.

    »Za to fazo priprav smo odigrali korektno tekmo. Trenutno se nam pozna, da so noge še težke, saj je poudarek še vedno na telesni pripravljenosti. Ne glede na to, zadovoljen sem predvsem s servisom in sprejemom, kjer delujemo zelo kompaktno. Nekaj dela nas še čaka, da se uigramo v napadu. Tu imamo še precej rezerv, kar pa je za to začetno fazo pravzaprav pričakovano. Naslednje tekme bomo konec tedna odigrali v Olomoucu, kjer nas v treh dneh čaka naporen in zahteven turnir,« je po tekmi z Novogoričankami dejal Aljoša Jemec, trener odbojkaric Calcit Volleyja.