Kamničani boljši tudi od Salonita

  Odbojkarji Calcit Volleyja so po prvem mestu na turnirju za pokal Kranja, kjer so premagali domačo Hišo na kolesih Triglav in v finalu še Mariboru, v soboto odigrali še prvo pripravljalno tekmo s Salonit Anhovim. Kamničani so zmagali s 3:1 (18, 22, -24, 22), v sredo pa se bosta ekipi pomerili še v Kanalu. Najbolj učinkovita v kamniški zasedbi sta bila Milosz Hebda z 19 točkami in Martin Kosmina, ki je dosegel eno manj.

  Najboljšo igro proti Kanalcem so kamniški odbojkarji prikazali v uvodnem nizu, ki so ga začeli Jan Brulec, Martin Kosmina, Milosz Hebda, Diko Purič, Sašo Štalekar, Mitja Gasparini in Klemen Hribar na liberu. Do desete točke so domači odbojkarji kar štirikrat z blokom zaustavili goste, z dvema zaporednima Puriča pa so vodili že z 10:4. Prednost so brez težav ohranili do konca, niz pa se je končal z lastno napako gostov na servisu.

  Tudi v drugem nizu so domači odbojkarji igrali v isti zasedbi. Čeprav so Kamničani povedli s 5:1, so jih Kanalci na deveti točki ulovili, Fran Peterlin pa jih je z uspešnim napadom popeljal do vodstva z 10:9. Do 19. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, v končnici pa so varovanci Gregorja Jerončiča na servis Saše Štalekarja prišli do petih zaključnih žog. Izkoristili so tretjo.

  V tretjem nizu je Jerončič namesto Gasparinija na mesto korektorja poslal Timoteja Gala Kosa, Brulca je zamenjal Žan Beravs, Hribarja pa Miha Plot. Ob nekoliko slabšem sprejemu domače ekipe so Kanalci na servis Gregorja Basaneža pobegnili za šest točk (6:12). Gostje so po točki Daliborja Tomiča vodili tudi že s 19:12, toda Kamničani se niso predali. Razigral se je Kosmina, svoje je dodal še Hebda in na 23. točki sta bili ekipi že skupaj. V napeti končnici pa so bili bolj zbrani gostujoči odbojkarji, ki so bolje začeli tudi četrti niz. Vodili so še z 9:6, na deseti točki pa je Kosmina poskrbel za izenačenje. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju domače ekipe, z blokom in uspešnim napadom pa je zmago Calcit Volleyja potrdil Kos.

  V kamniški ekipi ni bilo Mihe Bregarja in Roka Jerončiča, prav tako pa ni igral Jan Klubučar.

   

  Calcit Volley – Salonit Anhovo 3:1 (18, 22, -24, 22)

  Calcit Volley: Kos 8, Hribar – libero, Purič 8, Kosmina 18, Gasparini 7, Hebda 19, Klobučar, Brulec 1, Beravs 1, Štalekar 7, Plot – libero. Trener: Gregor Jerončič.

  Salonit Anhovo: Boharev 8, Jeklin, Šarič – libero, Jereb, Filiputti, Karnel, Kavčič, Maretič, Radosavljević 14, Peterlin 6, Kovačič 4, Tomić 4, Vrtovec 11, Basaneže 6. Trener: Rade Dačović.