Iz Zagreba s pomembno zmago

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v zaostali tekmi sedmega kroga srednjeevropske lige v Zagrebu premagali domačo Mladost s 3:1 (19, -20, 26, 18). Kamničane v soboto v svoji dvorani čaka še tekma 18. kroga Sportklub prve odbojkarske lige s Krko. Začela se bo ob 19. uri.

  Mladost Zagreb – Calcit Volley  1:3 (-19, 20, -26, -18)

  Zagreb – Športna dvorana Bojan Stranić, brez gledalcev, sodnici: Kramar Šandl  in Jurković (obe Hrvaška).

  Mladost Zagreb: Vršić 2, Cvanciger, Nikačević 9, Mitrašinović 14, Bakonji, Cupković 11, Šarčević (L), Jurić, Radoš (L), Jakovac, Vranješ, Đukić 16, Vojak 5, Zeljković 2. Trener: Davor Meringer.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 9, Kosmina 6, Gasparini 20, Hebda 6, Klobučar 17, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 6, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič.

  Zagrebčani, ki so v lanski sezoni v polfinalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige zaustavili Kamničane, so v letošnji sezoni do nocojšnjega obračuna s Kamničani odigral le štiri tekme, od tega pa so le enkrat slavili. Trikrat so praznih rok ostali tudi kamniški odbojkarji, ki pa so zato petkrat zmagali. V Zagrebu so prišli še do šeste in naredili korak naprej proti zaključnemu turnirju v Zwettlu.

  Prvi niz se je začel po željah kamniške ekipe, ki je ob boljšem servisu in z razigranim napadom po točki Mitje Gasparinija domačinom pobegnila za pet točk (10:5). Tudi po polminutnem odmoru trenerja Zagrebčanov Davorja Meringerja so Kamničani brez večjih težav držali prednost treh, štirih ali petih točk, po napaki domačinov pa so prvič prišli do vodstva z 19:13. Zagrebčani so posegli po še enem polminutnem odmoru, kar pa razmerja moči na igrišču ni spremenilo. S točko Gasparinija so kamniški odbojkarji prišli do kar sedmih zaključnih žog, tretjo je nato izkoristil Sašo Štalekar.

  V drugem nizu so domači odbojkarji popravili svoj sprejem, v napadu sta bila nevarna Sandro Đukić in Tomislav Mitrašinović, toda ko so po dveh lastnih napakah Zagrebčanov Kamničani povedli s 14:12, se je zdelo, da se bo tehtnica nagnila na njihovo stran. Toda s tremi zaporednimi točkami so se Zagrebčani vrnili v igro, pred vstopom v končnico povedli z 21:19, v končnici pa po kar treh lastnih napakah kamniške ekipe prišli do izenačenja v nizih.

  V tretjem nizu je vse do vodstva z 9:6 bolje kazalo Calcit Volleyju, vendar so v nadaljevanju domačini z asom Đukića povedli z 12:11. Podobno kot v drugem nizu sta bili ekipi do vstopa v končnico izenačeni, spet pa so bili Zagrebčani tisti, ki so prišli do treh točk prednosti (20:17), zato je Gregor Jerončič posegel po polminutnem odmoru, vendar so bili domačini tisti, ki so prvi prišli do zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih. Tri so Kamničani ubranili, za dve je bil zaslužen Jan Klobučar, svojo drugo pa so nato po napaki Zagrebčanov izkoristili.

  Po maratonski točki, ki jo je zaključil Klobučar, so Kamničani četrti niz začeli z vodstvom 4:1. Vendar veselje gostov ni dolgo trajalo, kajti Konstantin Cupković je Mladost popeljal do dveh točk prednosti (8:6). Čeprav so gostje izid na osmi točki izenačili, so domačini, tudi po zaslugi treh zaporednih lastnih napak, povedli z 11:8. Tokrat so bili Kamničani tisti, ki so se hitro vrnili v igro in po polminutnem odmoru izid na 11. točki izenačili, z blokom Dika Puriča pa spet povedli s 14:13. Z novim blokom, tokrat Štalekarja, je bilo 16:14 za Calcit Volley, ki je po napadu Milosza Hebde svoje vodstvo povišal še za točko. Tokrat se je za polminutni odmor odločil domači trener, vendar z njim ni zaustavil vse bolj razpoloženih kamniških odbojkarjev, ki so z blokom Puriča prišli do šestih zaključnih žog. Že s prvo je bloker Calcit Volleyja potrdil zmago svoje ekipe.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Mladost ima dobro sestavljeno ekipo, ki je visoka, dobro sprejema, zdaj pa je močnejša še za Čupkovića, tako da smo se morali pošteno potruditi za zmago. To je bilo tudi najbolj pomembno, čeprav smo imeli dobršni del tekme, kar veliko težav. Prvi niz smo dobili po zaslugi dobrih servisov, v nadaljevanju pa nismo dobro odreagirali na visoke žoge, tako da so domačini tudi na neidealne žoge prihajali do točk. To se nam je dogajalo približno niz in pol in to je tisto, kar bo treba popraviti. Pohvaliti velja igralce tudi za to, da se v končnici tretjega niza niso predali, je pa res, da se vedno sreča ne bo obrnila na našo stran.«