Kranjčani so lahko vedno nevaren tekmec

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji prvi tekmi zadnje tretjine rednega dela v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške doma premagali Hoče, ki so jim v prvi medsebojni tekmi odščipnile točko. Tako kot tudi Hiša na kolesih Triglav, s katero se bodo Kamničani v 16. krogu pomerili v sredo, 20. januarja, ob 19. uri, v kranjski športni dvorani Planina.

  Prav izgubljeni točki proti Hočanom in Kranjčanom sta razlog, da trenutno varovanci Gregorja Jerončiča za drugouvrščenim Merkur Mariborom zaostajajo za tri, za prvouvrščenim ACH Volleyjem pa za štiri točke. Če k temu dodamo še dve zmagi z minimalnim izidom proti Mariborčanom, bi skupaj z Ljubljančani na prvem mestu imeli po 39 točk. Toda vse to so le »čeji«, s katerimi si v kamniškem taboru ne belijo glave.

  »Na vse to se ne smemo ozirati, tudi na to ne, da je bila naša ekipa na novo sestavljena in da smo potrebovali določen čas za uigravanje, prav tako dolgo ni igral Jan Klobučar, kar se je tudi poznalo na naši igri. Z njim smo veliko pridobili, a kot rečeno, tudi brez vsega tega so bile tekme, ki bi jih lahko dobili na lažji način, že pred tie-breakom. Toda tako ali tako prihajamo v obdobje, ko bo treba biti v dobri formi za nadaljevanje sezone,« se s »čeji« ne obremenjuje niti Diko Purič, ki s tekme v tekmo dokazuje, da je v letošnji sezoni velika okrepitev za kamniško ekipo.

  Da je forma kamniških odbojkarjev v vzponu, je potrdila tudi sobotna tekma s Hočami. V njej so imeli ves čas vse pod nadzorom, tako da gostje niti v enem trenutku niso bili v položaju, ko bi lahko ogrozili njihovo zmago. »Že do zdaj bi lahko na podoben način odigrali več tekem. Zadovoljni smo lahko, da smo končno takšno tekmo dobili brez večjih težav, končno je bilo čutiti sproščenost v igri. Za razliko od nekaterih prejšnjih tekem smo bili ves čas v prednosti, tako da nam je bilo lažje igrati. Dejstvo je, da smo predvsem na začetku sezone imeli veliko padcev v svoji igri, zato smo tudi po nepotrebnem izgubljali nize. Zdaj je tega manj, je pa res, da bomo morali tudi na prihodnjih tekmah igrati podobno, kot smo v soboto,« recept za še uspešnejše nadaljevanje sezone vidi Purič.

  Prva tekma v nadaljevanju sezone bo že v sredo. Še drugič v letošnji sezoni bodo gostovali v Kranju. Na prvem so brez večjih težav prišli do treh točk, zato pa so v svoji dvorani na že omenjeni tekmi osvojili le dve. »Kranjčani so vedno nevaren tekmec in prav nikoli jih ne smeš podcenjevati. Še zlasti nevarni so, če se razigrajo, potem je težko igrati proti njim. Zato bo zelo pomembno, kako bomo vstopili v tekmo. Vemo, da se nikoli ne predajo, tako da bo treba od prve točke naprej igrati zbrano in podobno kot proti Hočam,« opozarja izkušeni bloker Calcit Volleyja, ki ga do konca sezone v boju za naslov državnega prvaka očitno čaka troboj z Ljubljančani in Mariborčani.

  »Vsake tekme se moramo lotiti stoodstotno in ne smemo delati razlik med tekmeci, saj se ti to lahko hitro maščuje. Dejstvo pa je, da se prvenstvo še nikoli ni odločalo v tej fazi tekmovanja. Vsekakor si želimo redni del tekmovanja končati čim višje, ali ga bomo končali na prvem, drugem ali tretjem mestu, pa se ne obremenjujemo. Bolj pomembno kot to bo, da bomo v končnico vstopili samozavestni, vemo pa, da se jo najlažje pridobi z zmagami. Prepričan sem, da v letošnji sezoni lahko še veliko pokažemo in da imamo še veliko rezerve, Prav nič pa ne bi imel proti, če bi tudi svojo zadnjo tekmo v sezoni končali z zmago 3:2 v finalu končnice. A pot do tja še je dolga.«

  V sredo bosta v 16. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške na sporedu še dve tekmi. Vodilni ACH Volley bo gostoval v Murski Soboti, v Kanalu pa bo Salonit Anhovo gostil Krko. Štajerski obračun med Hočami in Merkur Mariborom bo na sporedu 3. februarja.