Doma še naprej neporaženi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Merkur Maribor s 3:1 (21, 16, -23, 21). V sredo, 26. oktobra, bodo Kamničani ob 17. uri igrali povratno tekmo prvega kroga pokala CEV proti SK Zadrugi Aich/Dobu, v domačem prvenstvu pa bodo prihodnjo soboto gostovali v Murski Soboti.

  Calcit Volley – Merkur Maribor  3:1 (21, 16, -23, 21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Markelj, Kern.

  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 23, Vinkovič 2, Lazar 1, Klobučar 13, Košenina (L), Arsenoski 4, Okroglič 13, Sosa, Aponza 6, Pavlović 8. Trener: Matija Pleško.

  Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš 1, Adžović 1, McConnel 16, Bračko 15, Kumer (L), Kržič 9, Donik 19, Leva, Fink 7, Najdič1, Iršič, Peruničić. Trener: Sebastijan Škorc.

  V letošnji sezoni mariborskim odbojkarjem ne gre vse po načrtih, saj je njihova pomlajena in spremenjena ekipa še brez zmage. Bolj zadovoljni so lahko v kamniškem taboru, čeprav so prejšnji teden morali priznati premoč ACH Volleyja, toda v domačem prvenstvu so pred obračunom z Mariborčani vpisali dve zmagi, v sredo pa so bili uspešni tudi v prvi tekmi prvega kroga pokala CEV v Pliberku. Dvoboj z Merkur Mariborom je bil nekaj posebnega za Alana Košenino, libera Kamničanov, ki je prvič v svoji karieri igral proti svojemu matičnemu klubu, kar pet sezon je zanj igral tudi kamniški organizator igre Uroš Planinšič, lani pa je mariborski dres nosil tudi bloker Uroš Pavlović.

  V uvodnem nizu so si domači odbojkarji na servis Jana Klobučarja priigrali tri točke prednosti (4:1), v prednosti točke ali dveh pa so bili vse do uspešnega napada Žige Donika, ki je izenačil na 14:14. S polminutnim odmorom je Matija Pleško zaustavil mariborski nalet, po napadu Klobučarja in kamniškem vodstvu s 17:15 je po polminutnem odmoru posegel Sebastijan Škorc. Vendar to ni zaustavilo kamniške ekipe, ki je po novi točki svojega kapetana po daljšem času spet prišla do treh točk prednosti (21:18), drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih pa je zaključil prav Klobučar.

  Mariborčani so drugi niz začeli z vodstvom 2:0, v prednosti pa so bili večinoma vse do izida 10:8. Enkrat, po uspešnem napadu Nika Mujanovića, so vodili tudi Kamničani (3:2), po polminutnem odmoru pa so z delnim izidom 5:1 do prednosti dveh točk prišli domači odbojkarji. Z blokom Jureta Okrogliča so gostom pobegnili za tri točke, z malce sreče pa je Dino Vinkovič z asom poskrbel za vodstvo s 16:12. Tudi po polminutnem odmoru gostov se domača ekipa ni zaustavila, saj je Vinkovič izvajal še štiri začetne udarce. Prednost osmih točk je Kamničanom zagotavljala mirno nadaljevanje niza, v katerem je zadnjo točko dosegel Mujanović.

  V tretjem nizu sta se ekipi do 12. točke menjavali v vodstvu, po uspešnem napadu Roka Bračka pa so prvi prišli do dveh točk prednosti (14:12) prišli gostje, zato je bil spet Pleško tisti, ki je prvi vzel polminutni odmor. Za drugega se je odločil pri zaostanku štirih točk (15:19), ko je bil za goste uspešen Connor McConnel, v ekipo pa se je vrnil Klobučar, ki je sredi drugega niza svoje mesto prepustil mlademu Vinkoviču. Domači odbojkarji so preko Mujanovića hitro prepolovili svoj zaostanek, prišli tudi na točko zaostanka, vendar do preobrata ni prišlo. Z drugo zaključno žogo je zmago gostom v tretjem nizu zagotovil Donik.

  Razigrani McConnel je na začetku četrtega niza Mariborčanom zagotovil dve točki prednosti (3:1), Okroglič je z blokom, svojim tretjim na tekmi, izid na peti točki izenačil. Do prvega vodstva v tem nizu so domačini prišli po napaki gostov (7:6), prvič do dveh točk prednosti pa po novi napaki Mariborčanov (10:8). Toda mariborski odbojkarji so se po polminutnem odmoru vrnili v igro in z blokom Donika povedli z 12:11. Pred vstopom v končnico niza so nekaj lažje zadihali domači odbojkarji, ki so po novi točki Mujanovića prišli do vodstva z 20:18. Še bližje zmagi so bili po točki Daniela Aponze (23:20), do katere so po napaki Mariborčanov tudi prišli.

  Izjavi po tekmi

  Uroš Pavlović, igralec Calcit Volleyja: »Vsaka ekipa, ki igra proti nam, se še toliko bolj potrudi, saj smo ena od ekip, ki naj bi se borila za naslov državnih prvakov. To velja tudi za Mariborčane, ki so lahko igrali sproščeno. Mi smo igrali brez Sose, ki je bil do zdaj naš najbolj učinkovit igralec, toda v sezoni bo veliko tekem, vsi bomo morali igrati, na koncu pa je najbolj pomembno, da smo osvojili vse tri točke.«

  Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribora: »Povejmo realno zgodbo o ekipi OK Merkur Maribor. To ni ekipa, ki je bila predlani in lani, ko se je borila za naslov državnega prvaka. Zdaj gremo v popolnoma novo zgodbo in gostovanje v Kamniku je za nas popolnoma drug svet. To, da smo osvojili niz, je za nas lep uspeh, dobršen del tekme smo igrali s 16-letnim Nejcem Najdičem na podaji, na prvem sprejemalcu igramo z Bračkom, v bloku Kržičem in Finkom, se pravi štirimi mladinskimi reprezentanti. Na drugi strani ima Calcit članske reprezentante. Za zdaj sploh ne gledamo na lestvico, vemo, kje smo, treniramo vsak dan in napredujemo. Veseli me, da se zadeve izboljšujejo, da igramo vse boljše in tudi danes smo bili proti Calcitu, ki je tri svetlobna leta pred nami, z izjemo drugega niza, konkurenčni. Še enkrat, v Mariboru delamo novo ekipo, ki bo čez tri, štiri leta iz teh igralcev naredila članske reprezentante.«