Po težavah v prvem nizu do zanesljive zmage

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale SIP Šempeter s 3:0 (23, 15, 17). V sredo, 26. oktobra bodo Kamničanke, ob 20. uri, v povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj gostile zagrebško Mladost, prihodnjo soboto pa bodo v domačem prvenstvu gostile še GEN-I Volley.

  Calcit Volley – SIP Šempeter  3:0 (23, 15, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Kern, Markelj.

  Calcit Volley: Gorjup, Radišković 11, Vovk 4, Đorđević 6, Hutinski 11, Boisa 6, Kregar, Charuk 5, Pucelj 15, Čižman 5, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  SIP Šempeter: Lukman 1, Božič, Koren 3, Puckmeister 1, Vovk (L), Bavdaž 3, Vidali 8, Mašulović 14, Simonović, Lebič 3, Kadunc (L). Trener: Beno Božič.

  Med tednom so aktualne državne prvakinje v Zagrebu doživele hladen tuš, saj jih je Mladost v prvi tekmi kvalifikacij lige prvakinj premagala s 3:0. Tudi zato je bila zanje tekma s Šempetrankami, ki so jih v lanski sezoni v rednem delu prvenstva edine premagale, prav tako v četrtem krogu, toliko bolj pomembna. Na drugi strani so slabše od pričakovanj v novo sezono krenile tudi šempetrske odbojkarice, resda v pomlajeni in spremenjeni zasedbi, ki so v Kamnik prišle še brez osvojene točke.

  V uvodnem nizu so domače odbojkarice z asom Andjelke Radišković povedle z 2:0, toda po dveh blokih Maje Lebič je bilo 4:2 za Šempetranke, ki se niso prav dolgo veselile vodstva. Naja Boisa je izid na peti točki izid izenačila, Mila Đorđević pa Kamničanke spet popeljala do vodstva. Na servis Lucille Charuk in z blokom Sare Hutinski je bilo 12:8 za Calcit Volley. Z novim blokom, tokrat Maše Pucelj, so Kamničanke pobegnile na 14:9, toda na servis Maše Božič so gostje svoj zaostanek znižale na točko (13:14). S tem pa težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti po dveh zaporednih napakah so gostje izid izenačile na 15:15, z blokom Tie Koren pa povedle (17:16). Po novi kamniški napaki, enajsti, so pred vstopom v končnico Šempetranke vodile z 21:18, za izenačenje na 21. točki je poskrbela Radiškovićeva, za prvo zaključno žogo Kamničank pa Hutinskijeva z blokom. Niz je z asom končala Đorđevićeva.

  Veliko bolj odločno predvsem pa z manj lastnimi napakami, so Kamničanke vstopile v drugi niz. Z asom Maše Pucelj so prišle do treh točk prednosti (5:2), na servis Boise in napadu Radiškovićeve že 10:3. Čeprav so se jim Šempetranke približale na dve točki zaostanka (10:12), njihova zmaga v drugem nizu ni bila več vprašljiva. S tremi zaporednimi točkami so povedle s 15:10, pred vstopom v končnico niza z 20:13. Veliko zaslug za visoko njihovo visoko vodstvo je imela tudi Katja Banko, ki je v obrambi rešila nekaj težkih žog, ki so jih njene soigralke v napadu realizirale. Z dvema zaporednima točkama je niz zaključila Pucelj.

  Šempetranke so v tretjem nizu domačinkam sledile do osme točke, po uspešnem napadu Hutinskijeve pa so Kamničanke prvič povedle za dve točki (10:8). Pucljeva je z asom poskrbela za plus tri (13:10), Neja Čižman z blokom, že svojim četrtim v tretjem nizu, za plus štiri (15:11). Do konca tekme odbojkarice Calcit Volleyja niso več zapravile, še več, po uspešnem napadu in bloku 16-letne Pucljeve je bilo že 20:14, Šempetranke pa so se dokončno sprijaznile s porazom.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Še zmeraj se čutijo posledice tekme v Zagrebu, še vedno smo v nekakšnem krču, saj na tekmah ne izvajamo tistega, kar delamo na treningu. Moram reči, da so na treningu zadeve boljše kot na sami tekmi, ko nam manjka sproščenosti. Ne bi rekel, da je to pomanjkanje truda ali prizadevanja, ki ga kažemo čez ves teden, toda ko pride tekma, imamo zvezane roke. Toda tudi s takšno igro smo zmagali in pomembno je, da nismo izgubili niza. Veseli me, kako smo odigrali končnico prvega niza, vse drugo pa je bilo sicer boljše kot v Zagrebu, vendar nas čaka še veliko dela.«

  Mojca Božič, pomočnica trenerja SIP Šempetra: »Škoda za prvi niz, ko smo zapravili priložnost, da bi morda prišli do zmage v njem. Če bi ga dobili, bi se morda tekma razvila v drugo smer. Določene zadeve smo v primerjavi s prejšnjimi tekmami naredili naprej, bili tudi pozneje v nekaterih delih nizov konkurenčni, ampak na koncu je Calcit tekmo odigral na višji ravni in zasluženo zmagal.«

  Fotografije Klemna Brumca si oglejte na povezavi.