Do Lodža še dve prvenstveni tekmi

    Slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, ki so se za zeleno mizo uvrstile v drugi, odločilni krog kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj, se bodo v soboto v tretjem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – ženske pomerile z Luko Koper. Tekma v dvorani OŠ Koper se bo začela ob 16. uri.

    »Želeli smo si tekem z Mladostjo, toda žal je bila višja sila, na katero nihče ni mogel vplivati. Namesto da bi igrali v Zagrebu, smo nadaljevali s treningi, kajti ne smemo se obremenjevati z drugimi. Narediti moramo vse, da bomo v svoji igri naredili korak naprej,« je po uvrstitvi svoje ekipe v drugi krog kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj dejal Aljoša Jemec.

    Čeprav tekem z zagrebško Mladostjo torej ne bo, pa to ne pomeni, da bodo Kamničanke ostale brez tekem. Do prve tekme drugega kroga kvalifikacij s poljsko ekipo LKS Commercecon Lodž bodo odigrale dve. Prvo že v soboto, v Kopru, drugo pa prihodnjo soboto, ko bodo končno igrale v svoji dvorani. Na drugi strani mreže bodo stale odbojkarice ATK Grosuplja.

    Prve njihove nasprotnice, Koprčanke, so letošnjo sezono prav tako začele z zmago. V obalnem derbiju so na kolena spravile Ankarančanke, največ zaslug za osvojene tri točke pa so imele Nina Đukić, Dajana Smolnik, ki jo bolj poznamo s priimkom Lucas, in Tina Kaker, še lani igralka Calcit Volleyja, ki se je izkazala s kar 86-odstotno uspešnostjo v napadu. Ob Kakerjevi, ki se je tako po dveh letih vrnila v matični klub, so novinke še Urša Uršič, Ana Kladnik in srbska podajalka Višnja Šiljić, iz lanske ekipe pa ni več nekdanje kapetanke slovenske reprezentance Marine Cvetanovič, Lize Letnik, Lane Jovič in Inge Raič. Trener ekipe je še vedno Dragan Grmača. V lanski sezoni so Kamničanke dobile vse medsebojne dvoboje.

    Dve tekmi tretjega kroga bosta na sporedu že danes. Mariborčanke v dvorani Lukna čaka dvoboj z Ankaranom, Novogoričanke pa bodo pred tekmo s Kamničankami igrale še s SIP Šempetrom. Tekma med ATK Grosupljem in Krimom bo na sporedu 14. oktobra.