Želijo si tekme pred občinstvom, tišine s tribun je dovolj na treningih

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v uvodnem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – moški na domačem igrišču morali vložiti veliko truda, da so vknjižili prvo letošnjo zmago. Kranjčani so se izkazali za neugodnega nasprotnika, še bolj neugoden pa bo Merkur Maribor, ki je letos še močnejši kot je bil lani, ko je Kamničane zaustavil v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije. Derbi drugega kroga državnega prvenstva bo na sporedu v soboto, ob 18. uri, v dvorani Tabor v Mariboru. Tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo.

  Tekme prvega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški so samo potrdile napovedi, da se nam obeta eno najbolj zanimivih in kakovostnih prvenstev do zdaj. Na svoji koži so to občutili tudi kamniški odbojkarji, ki so šele v petem nizu strli odpor neugodnih Kranjčanov. »Oboji smo tekmo začeli nervozno, vendar smo bili na srečo uspešni v napadu, kar nam je tudi prineslo zmago v prvem nizu. Toda v drugem in tretjem nizu je, vsaj kar se naše ekipe tiče, ostala le še nervoza, tiste prave energije in želje pa ni bilo več. Na srečo smo po izgubljenem tretjem nizu le stopili skupaj in prišli do težke, vseeno pa mislim, da tudi zaslužene zmage,« se je prve kamniške zmage v letošnji sezoni dotaknil Klemen Hribar, eden od četverice odbojkarjev Calcit Volleyja, ki so ostali iz lanske sezone.

  Ali je bila težko priborjena zmaga tudi posledica tega, da je ekipa na novo sestavljena in da kamniška ekipa v pripravljalnem obdobju ni odigrala ravno veliko tekem? Trener Gregor Jerončič sicer pavi, da je za njegove varovance že vsak trening tekma, toda … »Glede na kakovost igralcev, ki jih imamo, je pri nas res vsak trening tekma, vseeno pa to ne odraža tiste prave tekme, ko je vendarle drugačen naboj, ko je večja odgovornost. Dejstvo je, da v pripravljalnem obdobju nismo odigrali ravno veliko tekem, vendar so bolj ali manj vse ekipe na istem. Res je tudi, da je od zadnje prave tekme minilo več kot šest mesecev, toda tudi glede tega smo vse ekipe na istem. Prepričan sem, da bomo v nadaljevanju igrali bolje, vendar bomo potrebovali določen čas, da se spoznamo tudi na igrišču, da vidimo, kako reagiramo v težkih položajih. Ekipa je zelo dobro sestavljena, na žalost bomo še nekaj časa igrali brez Jana Klobučarja, čakamo tudi na Roka Jerončiča, da se vrne z evropskega prvenstva do 20 let, toda v vsakem primeru se bo treba boriti na vsaki tekmi, da uresničimo svoje cilje,« je odločen kamniški libero, ki je v letošnji dobil konkurenco v nekdanjem slovenskem reprezentantu, izkušenemu Mihi Plotu.

  »To je zame in za ekipo samo dobro, kajti zdaj imamo dejansko na vseh položajih menjave, zdrava konkurenca pa je vedno dobrodošla,« zatrjuje Hribar, ki ga izenačen uvodni krog državnega prvenstva ne preseneča. »Če je soditi po prvem krogu, tako močne in izenačene lige, vsaj kar jaz igram v njej, še nismo imeli. Praktično vse ekipe so se okrepile, tako da v ligi ni slabe ekipe. Na nobeni tekmi ne bo samoumevno, da bodo favoriti na papirju prišli do zmage.«

  V soboto v Mariboru ne bo favorita, kajti Merkur Maribor je v ponedeljek proti ACH Volleyju samo potrdil, da so njegove namere, da v letošnji sezoni naredi še korak višje, popolnoma upravičene. Veliko so pridobili z obema tujcema, libijskim korektorjem Ahmedom Ikbayrijem, ki je bil najbolj učinkovit igralec prvega kroga, in z ukrajinskim sprejemalcem Jevgenijem Kisiljukom. Novinci pa so še Miha Cafura, ki je prišel iz Hoč, ter brata Adi in Sani Adžović iz Žirovnice. Leto dni je starejši tudi nadarjeni Rok Možič, ki bo ob obeh tujcih najbolj nevaren za Kamničane. V lanski sezoni so Mariborčani v prvenstvu doma premagali Kamničane, za katere je bil potem še posebej boleč poraz v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije.

  »Mariborčani so v primerjavi z lansko sezono, v kateri so igrali zelo dobro, letos naredili še korak naprej. Močnejši so na sprejemu in na mestu korektorja, zato bomo morali prikazati veliko boljšo igro kot proti Kranjčanom, če bomo želeli priti do zmage. Dobro pa je, da bodo na tekmi tudi gledalci, žal v omejenem obsegu, ampak še vedno bolje kot nič. Nič zato, če bodo navijali za domačo ekipo, ampak najhuje je igrati v tišini, ki je imamo že na treningih dovolj. Ko so gledalci na tribunah, je popolnoma drugačen občutek,« se sobotne preizkušnje z Mariborčani veseli Hribar.

  V soboto bodo na sporedu še tri tekme. Krka, ki v prvem krogu edina ni prišla do niza, bo gostila Kranjčane. Vodilne Hočane, edine, ki so do zmage prišli brez izgubljenega niza, čaka še ena domača tekma, tokrat s Panvito Pomgradom. Sobočani so v prvem krogu odščipnili točko Salonit Anhovu, ki se bo pomeril z ACH Volleyjem.