Kamničanke že v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinj

    Odbojkarice Calcit Volleyja bi v sredo, 23. septembra, ob 21. uri v Zagrebu morale igrati svojo prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj. Vendar do nje ne bo prišlo, prav tako ne bo povratne tekme v Kamniku čez teden dni, kajti zaradi več pozitivnih testov na COVID-19 v ekipi zagrebške Mladosti sta obe tekmi odpovedani, slovenske prvakinje pa so že uvrščene v drugi krog kvalifikacij. V njih se bodo pomerile s poljsko ekipo LKS Commercecon Lodž, ki se je na podoben način uvrstil v drugi krog.

    Kamničanke so na srečo še pravi čas izvedele, da tekme v Zagrebu ne bo, tako da so zvečer v svoji športni dvorani opravile trening. »Bili smo že skoraj na avtobusu, ko smo izvedeli, da je tekma odpovedana, dokončno potrdilo pa smo dobili popoldne. Hkrati smo čakali tudi na svoje teste, ki so bili na srečo negativni. Žal mi je, da se pomembni dvoboji odločajo na takšen način, ampak na žalost je pač tako, kot je. Že na začetku sezone smo vedeli, da se bo to lahko dogajalo. Na žalost je bila danes Mladost, jutri bomo lahko mi. Vsem skupaj je težko in ni prav, da se stvari na takšen način odločajo. Mi smo si želeli to tekmo igrati, dolgo smo se nanjo pripravljali in tudi s tega vidika ni dobra situacija. Ne ostane nam drugega, kot da se vrnemo nazaj v dvorano in skušamo narediti korak naprej v svoji igri. To je domača naloga, ki jo zdaj imamo,« je po večernem treningu dejal Aljoša Jemec, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

    Kot smo omenili, se je na podoben način v drugi krog kvalifikacij uvrstil tudi Lodž, ki bi moral obe tekmi z izraelsko ekipo Hapoel KFAR Saba igrati doma. Sicer pa je za Poljakinje v lanski sezoni igrala kapetanka slovenske reprezentance in nekdanja igralka Calcit Volleyja, Eva Mori, ki kariero nadaljuje v Turčiji. »O Poljakinjah sploh še nismo razmišljali, zanje bo še čas. Dejstvo je, da gre za močno ekipo, nekaj informacij o njej že imamo, druge bomo še pridobili,« se s Poljakinjami še ne želi obremenjevati Jemec.

    Prva tekma med Poljakinjami in Kamničankami bo na sporedu med 6. in 8. oktobrom v Lodžu, povratna pa bo teden dni pozneje v Kamniku. Boljša ekipa iz obeh tekem se bo uvrstila v ligo prvakinj.