Brulec računa tudi na pomoč navijačev

  Odbojkarji Calcit Volleyja so najlepši možni način začeli letošnjo sezono, saj so v prvem krogu srednjeevropske lige v gosteh premagali ACH Volley. Njihov uspeh proti državnim prvakom bo dodatno dobil na veljavi, če bodo v tretjem krogu tega tekmovanja, v sredo, 16. oktobra, na kolena spravili tudi Maribor. Tekma se bo začela ob 20. uri v kamniški športni dvorani, tudi ta tekma pa bo, podobna kot tista v Tivoliju proti ACH Volleyju, veljala za modro skupino v 1. DOL za moške.

  Pred začetkom sezone so kamniški odbojkarji napovedovali, da bodo v obeh domačih tekmovanjih skušal čim bolj ogroziti Ljubljančane, že na prvem njihovemu letošnjemu medsebojnemu obračunu pa so z igro in zmago v Tivoliju to tudi potrdili. Toda v kamniškem taboru se dobro zavedajo, da so preskočili šele prvo stopničko, na poti do končnega cilja jih bo še veliko, ena od njih bo tudi sredina tekma z Mariborčani, ki so v drugem krogu doma namučili aktualne državne prvake.

  »Spodbudno je, da smo sezono začeli z zmago proti državnim prvakom, kar bo zelo pomembno za nadaljevanje sezone. Na tej tekmi smo bili oboji oslabljeni, zato ta tekma ni popolnoma normalni odraz stanja obeh ekip, ampak vseeno je bila to sladka zmaga. Upam, da bomo v tem ritmu tudi nadaljevali,« se je na kratko zmage proti ACH Volleyju dotaknil Jan Brulec, ki je še lani nosil ljubljanski dres, letos pa ga je že tretjič zamenjal za kamniškega.

  »Po koncu lanske sezone sem imel še nekaj ponudb, vendar sva se z Olivero odločila, da nam bo z družino najlažje, če oba igrava za Calcit Volley. Mislim, da sva se odločila pravilno. Veseli me tudi, da ima klub visoko postavljene cilje. Tako so v soboto naše odbojkarice dokazale, da imajo ekipo, ki se bo lahko borila za naslov državnih prvakinj, mi smo to dokazali že teden dni pred njimi, vendar ne smemo pozabiti, da je ACH Volley še vedno glavni favorit, saj ga bo v finalu končnice težko premagati trikrat. Seveda pa bo pred tem sploh potrebno priti do finala končnice, kajti s podobnimi željami so v novo sezono vstopile še nekatere druge ekipe,« opozarja odlično organizator igre, ki je v letošnji sezoni tudi kapetan kamniških odbojkarjev.

  V srednjeevropski ligi bodo Kamničani v sredo igrali še proti tretji slovenski ekipi v tem tekmovanju. Mariborčani za razliko od njih in Ljubljančanov v prvem delu sezone igrajo tudi v domačem prvenstvu. Minulo soboto so po hudem boju v gosteh ugnali novomeško Krko, pred tednom dni pa so v svoji dvorani namučili branilce naslova državnih prvakov.

  »Ker bo sredina tekma veljala za modro skupino, bo še toliko bolj pomembna. Mariborčani imajo zelo kakovostno, mlado ekipo, ki je zdaj še leto dni starejša in močnejša za izkušenega Aljošo Bogožalca. Proti ACH Volleyju so dokazali, da so zelo kakovostni in bi z malo sreče lahko tudi zmagali. Zagotovo je pred nami še ena težka tekma, v kateri bomo morali narediti čim manj napak. Toda ker bomo prvič v sezoni igrali pred svojimi navijači, si še toliko bolj želimo novega uspeha in verjamem, da nam bodo do nje pomagali prav naši navijači,« vabi Kamničane kapetan Calcit Volleyja.

  Maribor v primerjavi z lansko sezono ni bistveno spreminjal zasedbe. Odšla sta le Simon Križman in Žiga Mori, ki že tako lani nista dobila ravno veliko priložnosti, ob Bogožalcu pa sta novinca še Miha Šijanec, ki se je pravzaprav vrnil v matični klub, in nadarjeni Rok Bračko. Ekipo še vedno vodi Sebastijan Škorc, pomočnik Alberta Giulianija na nedavnem evropskem prvenstvu, ki se je končal s srebrno kolajno slovenskih odbojkarjev.

  »Z Bogožalcem bodo Mariborčani še bolj nevarni na mestu korektorja, kjer že imajo Jerneja Detelo. Eden od ključev do uspeha za našo ekipo bo, da zaustavimo njihova korektorja, seveda pa je tu še mladi Rok Možic, pa Žiga Donik, tako da bomo morali resnično prikazati zelo dobro igro, biti motivirani, da osvojimo vse tri točke.«