Igra mačke z mišjo

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugem krogu srednjeevropske lige pred svojimi navijači premagali Maribor s 3:0 (18, 19, 20). Svojo naslednjo tekmo v srednjeevropski ligi bodo imeli Kamničani v nedeljo, 27. oktobra, ob 18. uri v Kašteli. Njihov nasprotnik bo Mladost Kaštela.

  Calcit Volley – Maribor  (18, 19, 20)

  Kamnik – Športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Tomec (Novo mesto), Valentar (Prevalje)

  Calcit Volley: Pereira 1, Hribar (L), Bregar¸14, Koncilja 6, Hebda 14, Jordanov, Planinc, Brulec 4, Kvas, Lakner, Kotnik 9, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

  Maribor: Šojanec (L), Herman, Hafner, Mulec 2, Detela 10, Koblar, Možič 11, Košenina (L), Donik, Bračko 3, Uremovič 3, Kovačič 1, Planinšič, Bogožalec 1. Trener: Sebastijan Škorc.

  Tako kamniška kot mariborska ekipa sta sezono začeli proti ACH Volleyju. Medtem ko so Kamničani v gosteh premagali aktualne državne prvake, so Mariborčani po hudem boju le morali priznati premoč Ljubljančanov. Gostje iz Maribora so praznih rok ostali tudi v Kamniku, tudi po zaslugi zelo dobre igre domače ekipe, ki je prevladovala v vseh elementih igre, največjo premoč pa je imela v bloku (11:2).

  Prvo domačo tekmo v sezono so varovanci Marka Brumna začeli odlično, saj so na servis Maria Koncilje in nato Jan Brulca gostom pobegnili za šest točk (7:1), po polminutnem odmoru Sebastijana Škorca pa so se prebudili tudi gostujoči odbojkarji. S štirimi zaporednimi točkami, na servisu je bil mladi Rok Možič, so se že skorajda povsem približali domačinom, njihov nalet pa je zaustavil Miha Bregar. Kamničani so gostom sicer hitro pobegnili na pet točk (11:6), po novem asu Bregarja pa je bil uvodni niz že korak bližje za domačo ekipo, ki je povedla z 18:12. Z asom Roka Bračka, še enega nadarjenega odbojkarja, so Mariborčani zaostanek prepolovili (16:19). Toda po polminutnem odmoru so domačini, tudi po zaslugi libera Klemna Hribarja in asu Domna Kotnika, gostom pobegnili na 23:16, s tem pa je bil niz, ki ga je zaključil Milosz Hebda, dokončno odločen.

  Drugi niz je bil bolj izenačen, vseeno pa so bili Kamničani tisti, ki so prvi prišli do občutnejše prednosti (8:4), tudi po zaslugi boljše igre v bloku, vendar se borbeni gostje niso predali. Z asom Filipa Uremoviča so se jim približali na točko zaostanka (13:14), po polminutnem odmoru Marka Brumna in dvema zaporednima točkama Jana Brulca pa je bilo že 19:14 za domačo ekipo. Visoke prednosti Kamničani niso zapravili, za prvo zaključno žogo je poskrbel Bregar, drugo pa je zaključil Andrej Štembergar Zupan.

  Mariborčani so tretji niz začeli z vodstvom 4:1, vendar so Kamničani z blokoma Štembergar Zupana in Bregarja povedli s 6:5, po dveh lastnih napakah gostov pa je bilo že 8:5. Ko je bil v napadu uspešen še Domen Kotnik, je bilo na semaforju 13:8 za Calcit Volley, tudi po drugem poldrugem odmoru Sebastijana Škorca v tretjem nizu pa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Prvič v letošnji sezoni sta na igrišče stopila Maxson Pereira in Tine Kvas, ki sta tudi prispevala svoj delež k še drugi letošnji zmagi Calcit Volleyja. Tekma se je končala napako na servisu gostov, zmago domače ekipe pa so njihovi navijači pozdravili stoje.

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyja: »Iz uvodnih dveh tekem sezone je še veliko prezgodaj karkoli sklepati, vendar me veseli, da držimo visoko raven igre in tudi, ko smo v tretjem nizu izgubljali z 1:4, je Brulec nekoliko obrnil podajo, Hebda pa je zaključil nekaj žog, smo hitro ulovili nasprotnika. Ves čas smo dobro servirali, je pa res, da so imeli Mariborčani težave na sprejemu, kar nam je olajšalo delo, čeprav čestitke mlademu Možiču, kako je odigral nekaj težkih žog. Skratka, za zdaj smo lahko zadovoljni.«

  Sebastijan Škorc, trener Maribora: »Kamničani so opravičili vlogo favorita, saj so skozi vso tekmo vršili pritisk s servisi, mi pa nismo našli rešitve. Prepričali smo se tudi lahko, da njihova zmaga proti ACH Volleyju ni bila naključje, s takšno igro, ki so jo prikazali danes, brez velikega števila napak, jih je bilo nemogoče premagati. Še tiste priložnosti, ko smo jih imeli, so hitro kaznovali in jim lahko samo čestitamo za zmago.«