Mariborčani so bili tokrat boljši nasprotnik

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v derbiju 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v gosteh izgubili proti Merkur Mariboru z 0:3 (-19, -25, -19). Že jutri kamniško ekipo čaka gostovanju v Pliberku v srednjeevropski ligi, kjer se bodo ob 18. uri pomerili z domačo SK Zadrugo Aich/Dob.

  Merkur Maribor – Calcit Volley   3:0 (19, 25, 19)

  Maribor – Dvorana Tabor, brez gledalcev, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).

  Merkur Maribor: Cafuta, Herman (L), Šket 11, Mulec 6, Detela, Možič 16, Košenina (L), Donik, Uremovič 2, A. Adžović, Planinšič 3, Kisiljuk, Ikhbayri 20, Kovačič. Trener: Sebastijan Škorc.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 3, Kosmina 3, Gasparini 17, Hebda 2, Klobučar 12, Jerončič, Brulec , Beravs, Štalekar 6, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  V obeh letošnjih medsebojnih tekmah so slavili kamniški odbojkarji, obakrat pa so do zmage prišli v petem nizu. Toda na lestvici so bili pred nocojšnjim obračunom s porazom več in tremi točkami več na drugem mestu Mariborčani. Po nocojšnji tekmi, ki so jo zasluženo dobili Mariborčani, je kamniški zaostanek že šest točk, tako da bodo, če ne bo prišlo do kakšnih presenečenj, končnico začeli s tretjega mesta. O prvem mestu pa bodo odločali odbojkarji Merkur Maribora in ACH Volleyja.

  V tekmo so bolj nervozno vstopili gostje, ki so naredili veliko število lastnih napak. Tako so po že do takrat šesti lastni napaki Kamničanov domačini povedli z 12:8. Z dvema asoma Mitje Gasparinija so gostje po polminutnem odmoru svoj zaostanek znižali le na točko (11:12), zato se je za polminutni odmor tokrat odločil Sebastijan Škorc. Po dveh novih točkah Ahmeda Ikhbayrija in bloku Alena Šketa pa so Mariborčani pobegnili za štiri točke (18:14). Sledil je še drugi polminutni odmor Gregorja Jerončiča, in ko je razigrani Gasparini s tremi zaporednimi točkami izid izenačil na 18:18, je vse kazalo, da bo prišlo do napete končnice. Vendar do nje ni prišlo, za Kamničane so bili usodni servisi Uroša Planinšiča, saj so z njimi Mariborčani spet prišli do štiri točk prednosti (22:18), z blokom Jana Mulca pa do vodstva z 1:0 v nizih.

  Na začetku drugega niza so bili večinoma v prednosti domači odbojkarji, ki so tudi prvi prišli do treh točk prednosti (8:5), ko je bil v napadu uspešen razigrani Ikhbayri. S svojim prvim blokom na tekmi je Rok Možič poskrbel za mariborskih plus štiri (12:8) in tudi tokrat so Kamničani po polminutnem odmoru svoj zaostanek znižali na točko (13:14), z blokom Gasparinija pa so izid na 18. točki izenačili. Po pravi maratonski izmenjavi so gostje s točko Jana Klobučarja po dolgem času prišli do vodstva (21:20), toda po polminutnem odmoru so do prve zaključne žoge prišli domači odbojkarji. Z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegel z asom, je zaključno žogo za izenačenje v nizih Kamničanom priboril Klobučar, a so nato domači odbojkarji po lastni napaki gostov izkoristili svojo tretjo.

  Tudi v tretjem nizu smo videli vrhunsko odbojko, v kateri pa so bili za odtenek boljši domači odbojkarji, ki so imeli več razpoloženih igralcev. Z blokom Mulca so prišli do štirih točk prednosti, po novih dveh zaporednih blokih, Mulcu se je pridružil še Možič, pa je bilo že 15:8 za Merkur Maribor. Kamničani niso bili več tako prodorni v napadu, kjer sta imela Gasparini in Klobučar premalo pomoči s strani soigralcev, pri zaostanku šestih točk (13:19) pa je vse kazalo na prvo letošnjo mariborsko zmago v medsebojnih dvobojih. Do nje so domačini brez večjih težav tudi prišli. Njihovo zmago je potrdil Rok Možič.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Preprosto smo imeli premalo razpoloženih igralcev v svoji ekipi, da bi lahko premagali Mariborčane. Edina, ki sta bila razpoložena, sta bila Gasparini in Klobučar, vsi drugi so bili premalo prodorni. Prva dva niza smo bili obakrat blizu, vendar so bili domačini ves čas v prednosti, zato so lahko igrali mirno, sproščeno, napadalno, medtem ko smo mi ves čas lovili. Toda ko igraš tekmo, na takšni ravni, ne smeš biti ves čas v podrejenem položaju. Tudi naš servis ni bil, z izjemo Gasparinija, dovolj agresiven. Na takšnih tekmah ne smeš servirati konservativno, preprosto se tako ne da zmagati. Na drugi strani so Možič, Šket in Ikhbayri ves čas pritiskali s servisi, ob tem pa so bili tudi drugi zelo zanesljivi in na tem so gradili svojo obrambo. Preveč njihovih žog je šlo mimo našega bloka, preveč žog se je odbilo v avt, imeli smo zgrešen tajming … Razumem žogo ali dve, toda to se nam je dogajalo bolj ali manj vso tekmo. Pa kljub temu bi v prvem in drugem nizu lahko naredili več. Namesto da bi mi vsilili nasprotniku svojo igro, je bilo ravno obratno.«