V Kopru do prve prvoligaške zmage

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je na svojem prvem gostovanju v 1. DOL za ženske prišla do svoje prve zmage med najboljšimi slovenskimi klubi. V Kopru je s 3:1 (-20, 20, 17, 13) premagala domačo ekipo Ankaran Hrvatini, s katero se bo v torek pomerila tudi v prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije. Prihodnjo soboto bodo mlade Kamničanke v klubskem obračunu ob 16.30 igrale s svojo prvo ekipo.

  Ankaran Hrvatini – Calcit Volley  1:3 (-20, 20, -17, -13)

  Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 100, sodnika: Klinar, Kern.

  Ankaran Hrvatini: Krstić 2, Pangerc 6, Angelini 11, Medved (L), Pavič, Cerovac 4, Ćorić 15, Lovšin 4, Trobec 7, Omerdić, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

  Calcit Volley II: Krašovec 1, Špoljarič 10, Topič, Šeme (L), Lužovec 13, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek 5, Zatković 17, Sitar 7, M. Jerala 13, Gojak (L). Trener Franci Obolnar.

  Prva od dveh tekem v štirih dneh je pripadla najmlajši ekipi v 1. DOL za ženske, ki je že v prvem nizu nakazala, da se misli domov vrniti z vsemi tremi točkami. Ankarančanke so v drugem nizu sicer vzpostavile ravnotežje in izenačile izid v nizih, v tretjem in četrtem pa so Kamničanke zaigrale kot prerojene in popolnoma nadigrale domačinke.

  Ankarančanke so v prvem krogu proti Koprčankam osvojile točko, na drugi strani so Kamničanke proti Novi KBM Braniku prišle do niza, zelo hrabro pa so se v boj podale tudi na svojem prvem gostovanju na prvoligaški sceni. Vse do vodstva domače ekipe z 20:19 sta se ekipi menjavali v vodstvu, po polminutnem odmoru Francija Obolnarja pa so Kamničanke najprej prišle do servisa, nato pa po zaslugi Manje Jerale in lastnih napak domačink tudi do zmage v uvodnem nizu.

  V drugem nizu so gostje še vodile z 9:6, zanje pa so bili usodni servisi Koni Trobec, ki je dosegla tudi dva asa, saj so Ankarančanke dosegle pet zaporednih točk. Tudi v nadaljevanju niza so bile domačinke boljše, Kamničanke so nekoliko zatajile na sprejemu, naredile so tudi preveč lastnih napak.

  Izgubljeni niz pa ni zaustavil kamniške ekipe. Nasprotno, v tretjega so krenile z vodstvom 6:0, na servisu je bila Sara Sitar, a se pri tem niso zaustavile. Še naprej so pritiskale s servisi in pridno nabirale točke, nalogo pa so jim z lastnimi napakami olajšale tudi domače odbojkarice. S tremi zaporednimi bloki, dvakrat je bila uspešna Manja Jerala, enkrat pa Eva Zatković, so povedle že z 19:7, s tem pa je bil niz odločen. Ankarančanke so do konca niza nekoliko omilile svoj zaostanek, še slabše pa se jim je godilo v četrtem nizu. Tudi v njem so bile Kamničanke boljše v vseh elementih igre in po šestih zaporednih točkah so z vodstvom 19:6 rešile vprašanje zmagovalk. Zadnjo točko za prvo prvoligaško zmago je prispevala Manja Jerala.

  Komentarji