ZANESLJIVO DO TREH TOČK

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugem krogu 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:0 (21, 21, 9). V prihodnjem krogu bodo varovanke Gregorja Rozmana spet igrale v športni dvorani Kamnik, vendar bodo takrat v gostujoči vlogi, saj bo v klubskem obračunu domačin druga ekipa Calcit Volleyja. Tekma se bo začela ob 16.30. Še pred tem bo prva kamniška ekipa v sredo na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije gostovala v Hočah pri Formuli Formisu.

  Calcit Volley – Luka Koper  3:0 (21, 21, 9)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Mohorčič  in  Štamcar (oba Mokronog).

  Calcit Volley: Kotnik, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 5, Pogačar 2, Kostić 21, Vukić 14, Kaker 8 , Zorman 6, Janežič (L). Trener: Gregor Rozman.

  Luka Koper: Đukić 1, Raič 5, S. Kušar (L), Isanović 10, A. Kušar, Letnik, Jeretič, Dodič 7, Haupt, Simčič (L), Kocet, Jovič 3, Pešič, Cvetanovič 8. Trener: Dragan Grmača.

  V prvem krogu sta obe ekipi vpisali zmago, vendar Kamničanke vse tri točke, Koprčanke pa so v lokalnem derbiju z Ankaranom Hrvatini slavile z minimalno razliko. Čeprav so po koncu minule sezone odbojkarice Luke Kopra ostale brez dveh nosilk igre, Dajane Lucas, ki je odšla v GEN-I Volley in Tine Kaker, ki je okrepila vrste Calcit Volleyja, so z vrnitvijo Marine Cvetanovič veliko pridobile, to ni bilo dovolj, da bi danes presenetile slovenske podprvakinje.

  Kamničanke, ki so trenutno v pričakovanju vrnitve odlične kanadske blokerke Lucy Charuk, so dobro vstopile v srečanje s Koprčankami, toda po vodstvu z 8:4 je prišlo do preobrata. Z delnim izidom 12:2 so gostje prišle do visoke prednosti, vendar se Kamničanke niso sprijaznile s porazom. Ob boljšem servisu so gostujočo ekipo spravile od mreže, v napadu pa je bila razpoložena Olivera Kostić. Že pred vstopom v končnico so vodile z 21:18, izkoristile pa so drugo zaključno žogo.

  V drugem nizu sta bili ekipi do sedme točke še skupaj, s šestimi zaporednimi pa so domače odbojkarice na servis gostjam pobegnile za sedem točk (13:6). Še večjo prednost so imele ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru, ko so vodile s 16:8. Pred vstopom v končnico niza je bilo 21:15, ob manjšem padcu zbranosti pa so Koprčankam dovolile, da so se jim približale na tri točke zaostanka (20:23). To pa je bilo tudi vse, kajti Kamničanke niso dovolile preobrata in z drugo zaključno žogo povedle z 2:0 v nizih.

  Zadnji niz je bil popolnoma v rokah domače ekipe, pri katerih je bila nezaustavljiva kapetanka Olivera Kostić, svoje je dodala tudi hrvaška reprezentantka Elena Vukić. Zanju Koprčanke v bloku niso imele rešitve. Na drugi strani so Kamničanke zaustavile Iman Isanović, tako da so po vodstvu z 8:3 pred vstopom v končnico niza povedle že s 16:7. Do konca tekme so igrale na visoki ravni, svojim nasprotnicam pa so prepustile le še dve točki.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Po začetnem vodstvu v uvodnem nizu je prišlo do nesporazumov na sprejemu, do nekaj premehko odigranih žog in to je bil razlog, da so Koprčanke prišle do vodstva. Dobro je, da smo potem postavili stvari na svoje mesto in končnico prvega niza odigrali na višji ravni, kar je bilo dovolj, da ni prišlo do presenečenja. V drugem smo ves čas vodili, čeprav to ni bil lahek niz, je bilo pa ves čas vse v naših rokah. V tretjem smo le še stopnjevali tisto, kar smo odigrali v drugem, ter tekmo mirno pripeljali do konca. Veliko težja preizkušnja nas čaka v sredo, ko bomo v pokalu igrali s Formulo Formisom. Če bomo želeli priti do ugodnega izida, jo bomo morali igrati bolje kot današnjo.«

  Komentarji