Kamniški zmagoviti niz se nadaljuje

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu srednjeevropske lige prišle do svoje četrte zmage. Tokrat so doma premagala ekipo UOK Banjaluka Volley s 3:1 (18, 19, -30, 18). Svojo naslednjo tekmo v tem tekmovanju bodo imele 16. novembra, ko bodo gostovale v Kašteli, vmes pa jih 9. novembra  čaka gostovanje v petem krogu 1A. DOL za ženske v Hočah, kjer se bodo pomerile s Formulo Formis.

  Calcit Volley – UOK Banjaluka Volley  3:1 (18, 19, -30, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Brlas, Stipaničev Matečić (oba Hrvaška).

  Calcit Volley: Zbičajnik, Mihevc, Kotnik, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Mihalinec 20, Vovk 19, Brulec Kostić 6, Zatković 15, Janežič (L), Charuk 12, Jerala 4, Kaker 17. Trener: Gregor Rozman.

  UOK Banjaluka Volley: Ti. Đapa 12, Šorak 23, Švraka (L), Ta. Đapa 8, Šakotić 6, Marković 11, Vujnić 14, Biberdžić 11, Kovačević , Ivković (L), Glišić 7, Mihajlović, Gvozden, Aničić, Uglenko . Trenerka: Radmila Marković.

  Banjalučanke, novinke v srednjeevropski ligi, so obe dozdajšnji tekmi odigrale v gosteh, do edine točke pa so prišle v Kašteli. Na drugi strani so Kamničanke v gosteh igrale le v Brčkem in zmagale, zmagale pa so tudi pred svojimi navijači proti Novi KBM Braniku in GEN-I Volleyju. Neporažene so ostale tudi po tretji domači tekmi, v kateri so, tako kot med tednom v domačem prvenstvu, nasprotnicam dovolile, da so se veselile v tretjem nizu.

  Gostje iz Banja Luke so v prvem nizu še vodile s 4:2, po njihovi lastni napaki pa so Kamničanke prvič prišle do vodstva, ki ga nato niso več izpustile iz rok. Tudi na račun lastnih napak Banjalučank, ki so jih v prvem nizu naredile kar enajst. V prvem nizu se je v njihovih vrstah v napadu sicer izkazala Milica Šorak, toda ko je Lucy Charuk z blokom zaustavila Sonjo Vujnić, je gostujoča trenerka Radmila Marković ob zaostanku štirih točk (10:14) posegla po polminutnem odmoru. Ko je razpoložena Katja Mihalinec zaključila dva zaporedna napada, je bilo že 18:12, s tem pa je bil ob zanesljivi igri domače ekipe niz, ki se je končal z blokom Olivere Brulec Kostić, bolj ali manj odločen.

  Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice prevladovale v bloku. V prvem so v tem elementu igre gostje zaustavile šestkrat, v drugem petkrat. Kamničanke so na servis Mihalinčeve povedle s 6:2, po uspešnem napadu Ane Marije Vovk že z 11:5. Varovanke Gregorja Rozmana so prednost brez večjih težav držale do konca niza, vmes so se jim Banjalučanke trikrat približale na tri točke zaostanka. Prvo zaključno žogo je domači ekipi z blokom priborila Eva Zatković, drugo je izkoristila Tina Kaker.

  Čeprav so gostje zaostajale za dva niza, se še niso popolnoma vdale v usodo, vendar so v tretjem nizu domačinkam sledile le do nekdanjega prvega tehničnega odmora, ko so zaostajale le za točko. Toda po bloku Zatkovićeve so zaostajale že za štiri (7:11), vendar so se Banjalučanke z asom Sonje Vujnić spet približale na točko zaostanka (13:14), s točko Šorakove so na 15. točki izid izenačile, z blokom Sare Marković pa povedle (17:16). Banjalučanke so dosegle še dve zaporedni točki, toda Kamničanke so jih na 21. točki že ulovile. V izenačeni končnici so vztrajne gostje izkoristile sedmo zaključno žogo.  

  Zmaga v tretjem nizu je gostjam dala dodatnega elana in na servis so povedle s 4:0, po polminutnem odmoru pa je Zatkovićeva z asom svojo ekipo popeljala do dveh točk prednosti (7:5). S tem serije točk domače ekipe še ni bilo konec, dve zaporedni je dosegla še Charukova, pri zaostanku štirih točk (5:9) pa je gostujoča trenerka Radmila Marković vzela še svoj drugi polminutni odmor. Domači ekipi se je končna zmaga nasmihala po novem bloku Charukove in vodstvu z 18:12, usodo gostij pa je z dvema asoma zapečatila Katja Mihalinec (21:13.). Tekmo je z asom končala Vovkova.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Veliko informacij o Banjalučankah nismo imeli, pokazalo pa se je, da gre za solidno ekipo, proti kateri moraš igrati resno, z maksimalnim pristopom. Zadovoljen sem, da smo po padcu v tretjem nizu četrtega spravili v normalne tirnice in tekmo mirno pripeljali do konca. Blok – obramba je naše močno orožje, seveda pa lahko igramo še bolje, predvsem to velja za servis in sprejem. Temu moramo dati večji poudarek na prihodnjih treningih.«

  Radmila Marković, trenerka UOK Banjaluka Volley: »Zadovoljna sem, kako smo odigrali tekmo. Kamničanke so bile favoritinje v tem dvoboju, tako da smo v tekmo vstopili neobremenjeni in mislim, da je bila to do zdaj naša najboljša igra v srednjeevropski ligi. Upam, da bomo v nadaljevanju tekmovanja igrali še boljše, da bomo popravili še igro v bloku, domačinkam pa bi čestitala za zasluženo zmago.«