K starim znankam v Ljutomer

    Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je po treh odigranih krogih v 1B. DOL na petem mestu s petimi točkami, zadnji dve tekmi pa je izgubila z 2:3. Že to soboto, 2. novembra, čaka kamniške princeske novo gostovanje, tokrat gredo v Ljutomer, kjer se bodo z domačo ekipo pomerile ob 19. uri. V lanski sezoni sta obe ekipi igrali v 1A. DOL, na vseh štirih medsebojnih tekmah so slavile Kamničanke.

    Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah se za mlado kamniško ekipo ni vse izteklo po željah. Čeprav so proti Ptuju v svoji dvorani vodile z 2:0 v nizih, so se na koncu zmaga veselile gostje, minulo soboto v Ljubljani pa so proti Krim zaostajale za dva niza, ga nato ulovile, tie-break pa je bil še drugič zapored zanje usoden.

    »Smo zelo mlada ekipa in četudi je za nami eno leto igranja v 1A. DOL, nam nekaj izkušenj še primanjkuje. V ekipi menimo, da sta ta dva poraza rezultat padca koncentracije v ključnih trenutkih. Poleg tega so prisotne tudi poškodbe, ki so nam še dodatno otežile delo,« je o razlogih za dva zaporedna poraza dejala Zala Špoljarič, ki se vse bolj uveljavlja na mestu proste igralke.

    Toda ne glede na le dve osvojeni točki z zadnjih dveh tekem igra varovank Aljoše Jemca obeta, hkrati pa se uresničujejo napovedi, da bo prvenstvo v 1B. DOL zelo izenačeno. »Menim, da bo letošnja sezona za nas še težja kot lanska, saj imamo možnosti po dobri uvrstitvi, kar pa bo mogoče le z dobro oddelanimi treningi in kar se da dobri igri na tekmah.  Vse ekipe smo zelo izenačene, kar nam predstavlja še dodaten izziv,« se nadaljevanja sezone veseli Špoljaričeva, ki bo v soboto gostovala v Ljutomeru, ki je v primerjavi z lansko sezono močnejši za Saro Sakovič, v dozdajšnjih treh krogih pa je enkrat zmagal in dvakrat izgubil.

    »Pred nami je zelo pomembna tekma, saj je po dveh porazih čas, da tekmo obrnemo v svojo korist. Ekipo že poznamo iz lanske sezone, razen nekaterih sprememb. Upam, da bomo odigrale svojo igro in pokazale, da se lahko potegujemo za najvišja mesta. Vendar je, kot pravi naš trener Aljoša Jemec, v ospredju napredovanje in izdelava posameznih igralk. Mislim pa, da lahko s tako ekipo, energijo in željo, ki je prisotna pri vseh igralkah, dosežemo veliko. Dekleta smo pripravljene narediti vse, da bo naša uvrstitev čim višja. Seveda pa moramo zato trdo delati in se maksimalno potruditi že na vsakem treningu,« je odločna ena od igralk, ki bi lahko bila prihodnost kamniške ženske odbojke.