Waldviertel presenetil Kamničane

  V petem krogu srednjeevropske lige so odbojkarji Calcit Volleyja prvič v letošnji sezoni izgubili. Na domačem igrišču jih je s 3:0 (23, 26, 17)  premagala avstrijska ekipa Union Raiffeisen Waldviertel. Po porazu so Kamničani zdaj na tretjem mestu, prihodnjo soboto, 9. novembra pa jih čaka gostovanje pri ekipi Mladost Brčko.

  Calcit Volley – Union Raiffeisen Waldviertel  0:3 (-23, -26, -17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Stipaničev Matečić, Brlas (oba Hrvška).

  Calcit Volley: Pereira 13, Hribar (L), Bregar 4, Koncilja 3, Hebda 10, Jordanov, Planinc (L), Brulec 2, Kvas, Lakner, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

  Union Raiffeisen Waldviertel: Darmois 12, Bornemann 12, Bartoš , Tille (L), Fullerton, Boff, Hahn 1, Szarek 22, Siwiczyk 7, De Vries 2, Borris . Trener: Zdenek Šmejkal.

  V letošnji sezoni so odbojkarji iz Waldviertla v treh tekmah osvojili le en niz, lani pa so v domači dvorani s 3:2 premagali Calcit Volley, po rednem delu osvojili tretje mesto, Kamničane pa potisnili na četrto, kar je pomenilo, da so se morali v polfinalu končnice pomeriti z ACH Volleyjem. Čeprav so po koncu minule sezone v Kamniku precej spremenili ekipo, je v njej še vedno kar nekaj igralcev, ki tega niso pozabili. Toda Union Raiffeisen Waldviertel je bil za kamniške odbojkarje še enkrat usoden. Tokrat celo na njihovem igrišču.

  V uvodni niz so bolj zbrano vstopili gostujoči odbojkarji, ki so z uspešnim napadom Janusza Szareka domačinom pobegnili za tri točke (10:7), zato je Marko Brumen takoj posegel po polminutnim odmorom. V še težjem položaju so bili njegovi varovanci po bloku Adama Siwczyka, saj so zaostajali že za pet točk (7:12). Z dvema zaporednima asoma Milosza Hebde so se Kamničani nasprotnikom približali na 19:21, vendar do preobrata ni prišlo, kajti zadnji servis domače ekipe je končal v avtu.

  Tudi v drugem nizu je mednarodna zasedba iz Waldviertla nadaljevala z dobro igro v polju, kar ji je po zaostanku dveh točk (6:8) prineslo vodstvo s 15:12. Z asom je Andrej Štembergar Zupan izid na 16. točki izenačil, z novim asom pa svojo ekipo popeljal do novega vodstva, ki pa ni trajalo dolgo. Pred vstopom v končnico so z dvema točkama prednosti spet vodili gostje (19:21), ki so tudi prvi prišli do zaključne žoge. Z blokom so jo domačini izničili, v še eni napeti končnici pa so z asom Larsa Bornemanna gostje izkoristili četrto zaključno žogo.

  Odlični Szarek, ki je v prvih dveh nizih dosegel 19 točk ob 86-odstotni učinkovitosti, je bil nerešljiva uganka za domačo ekipo tudi v tretjem nizu, v katerem so gostje z asom Arthurja Darmoisa povedli s 7:3. Za slabo voljo v domači ekipi je poskrbela še hrvaška sodnica Ana Stipaničev Matečić, ki tudi ni imela svojega večera, v skorajda brezizhodnem položaju pa so bili Kamničani pri zaostanku 6:13. V nadaljevanju se domači odbojkarji niso več pobrali, tekma pa se je končala z napako na servisu odbojkarjev Calcit Volleyja.

  Izjava po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyja:»Skrbi me, ker smo že v Kašteli do zmage prišli zahvaljujoč dobremu servisu in sprejemu, na bloku pa smo še drugič zapored popolnoma zatajili. Morda se nam je nekoliko poznalo, da je bil Mario Koncilija en teden bolan, in da tudi Miha Bregar dva dni ni treniral, predvsem pa moram nasprotnikom čestitati za izredno igro, in če bi tudi na prejšnjih tekmah igrali tako, kot so nocoj, bi imeli zagotovo večje število točk. Pred tekmo smo se opozarjali, da tekme ne smemo vzeti prelahko, ampak očitno to ni bil naš večer, medtem ko so Avstrijci odigrali odlično. Njihov korektor Szarek je bil za nas nezaustavljiv, vendar je imel veliko pomoči tudi s strani soigralcev. Preprosto nam jih ni uspelo odstraniti od mreže, tako da jih je njihov podajalec odlično razigral, mi pa smo bili izgubljeni v bloku. Ni kaj, zmaga Waldviertla je zaslužena, vseeno pa moram reči, da je sodnica v drugem nizu krepko sodila v našo škodo, in če bi tisti niz dobili, bi se morda tekma drugače obrnila.«