Kamničani zanesljivo v četrtfinale, peti niz usoden za princeske

    Varovanci Marka Brumna so pokalno tekmovanje začeli v Šempetru pri Novi Gorici, kjer so v tekmi osmine finala premagali domači ŠD Hit s 3:0 (13, 10, 17), medtem ko je druga ženska ekipa Calcit Volleyja po hudem boju v Kopru izgubila proti domači ekipi Luka Koper z 2:3 (-22, 22, -21, 20, -10). Danes bo v Šoštanju igrala še prva ženska ekipa Calcit Volleyja, ki brani pokalno lovoriko.

    Kamničani so po pričakovanjih brez večjih težav premagali domačo ekipo, v kateri igrajo nekdanji slovenski prvoligaški igralci, ki so že z uvrstitvijo v osmino finala dosegli svoj osnovni cilj. Trener Marko Brumen je odpočil nosilce igre, v polfinalu pa se bodo pomerili s Šoštanjem Topolšico, ki je bila boljša od ŠPAN Brezovice s 3:0 (21, 26, 18). Prva tekma četrtfinala bo na sporedu 20. novembra v Šoštanju, povratna pa teden dni pozneje v Kamniku.

    Vse pohvale pa si navkljub porazu zasluži druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki je lani resda igrala na zaključnem turnirju, v letošnji sezoni pa je še dodatno pomlajena v osmini finala morala priznati premoč veliko bolj izkušenim Koprčankam. »Za nami je še ena tekma, na kateri so odločale malenkosti. Pred tekmo smo bili, kljub temu, da gre za na papirju močnejšega nasprotnika, dogovorjeni, da gremo v Koper po zmago. Veseli me, da so dekleta točno s to miselnostjo vstopile v tekmo in jo odigrale do konca. Odločale so malenkosti, tekma pa bi se kaj lahko obrnila tudi v našo korist. Vidi se, da smo v zadnjem obdobju dvignili raven svoje igre, kar je dober obet za prihodnost. Kljub temu, da smo izpadli iz pokalnega tekmovanja, gre dekletom pohvala za borbenost in dobro igro, saj smo bili večji del tekme najmanj enakovredni precej bolj izkušenemu nasprotniku,« je po minimalnem porazu dejal Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja II.

    Branilke pokalnega naslova, prva ženska ekipa Calcit Volleyja, bo svojo tekmo v Šoštanju igrala danes, v primeru zmage pa se bodo 20. in 27. novembra pomerile z Ankaranom, ki je v četrtfinalu s 3:1 (-22, 10, 14, 11) izločil G.S.V. Ptuj. Prva tekma bo v Kamniku, druga pa v Kopru.