V Šoštanju potrdile svoje premoč

    Aktualne slovenske pokalne zmagovalke, odbojkarice Calcit Volleyja, so v tekmi osmine finala letošnjega pokalnega tekmovanja v gosteh premagale domači Kajuh Šoštanj s 3:0 (14, 7, 10). V četrtfinalu se bodo Kamničanke pomerile z Ankaranom.

    Za Šoštanjčanke, ki igrajo v 3. DOL vzhod, je bila že uvrstitev v osmino finala pokala Slovenije lep uspeh, na drugi strani mreže pa so Kamničanke že v prvem nizu najavile, da svojih nasprotnic ne bodo prav nič podcenjevale. Prvič po poškodbi je za kamniško vrsto zaigrala Nina Kotnik, vendar na mestu proste igralke, spet pa se je z učinkovito igro v napadu izkazala Polona Marušič. V drugem nizu so domačinke do zaostanka treh točk (5:8) še držale korak z gostujočo ekipo, nato pa do konca niza osvojile le še dve točki. Tudi v tretjem nizu je bilo vse v znamenju Calcit Volleyja, ki bo v soboto v šestem krogu srednjeevropske lige gostoval v Kašteli.

    Za Calcit Volley so igrale: Zbičajnik, Kotnik (L), Mihevc 10, P. Marušič 12, Š. Marušič 2, Mihalinec 14, Vovk, Brulec Kostić 14, Zatković, Janežič (L), Charuk, Jerala 8, Kaker.