Živa in Miha nadaljujeta z EuroBeachVolleyU18

  Drugi dan evropskega prvenstva v odbojki na mivki do 18 let je spremenil razpoloženje v slovenskem taboru, saj so slovenski predstavniki slavili kar šestkrat. V soboto bo na tekmah na izpadanje igralo pet slovenskih ekip, tudi Živa Javornik in Miha Okorn, člana Calcit Volleyja.

  Medtem ko sta prvi dan zmagali le Zoja Kalar in Rima Posedel, sta drugi tekmovalni dan na najlepši možen način začela Rok Bračko in Luka Marovt, ki sta z 21:8 in 21:7 deklasirala Romuna Stefana Mihaja Bicleo in Dragosa Alexandru Stana ter osvojila prvo zmago na turnirju. Zatem sta na igrišče stopila Grega Okroglič in Primož Jeklin, ki sta se pomerila z moldavsko dvojico Plamadeala/Romanov ter po napetem boju klonila z 1:2 (17, -16, 10). Za zaključek drugega kroga sta Nejc Najdič in Miha Okorn kljub dobri igri v izenačenih končnicah morala priznati premoč Angležema Juanu Enriqueju Bellu in Petru Soczewkemu, ki sta slavila z 2:1 (21, -19, 8).

  V zadnjem krogu skupinskega dela sta Bračko in Marovt vknjižila še eno zmago, tokrat sta z 2:0 (19, 16) odpravila Madžara Mártona Udvarhelyja in Benca Tarija. Okroglič in Jeklin žal nista bila tako uspešna proti Nizozemcema Meesu Sengersu in Quintenu Groenewoldu, ki sta bila uspešnejša z 2:0 (17, 10). Boljši rezultat je uspel Najdiču in Okornu, ki sta kosovsko dvojico Salihu/Shabani premagala z 2:0 (5, 12) in se pridružila Bračku ter Marovtu v naslednjem krogu.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Med dekleti sta Tija Šketa Rozman in Anja Puckmeister v napetem obračunu s Hrvaticama Ani Burilović in Lei Rašić uspeli spremeniti potek tekme ter slavili z 2:1 (-22, 27, 8) in si tako priigrali uvrstitev v naslednji krog. Zmagovito sta nadaljevali tudi Zoja Kalar in Rima Posedel, ki sta z 2:0 (18, 17) odpravili grško navezo Pitsigkoni/Zafeiriou. Živa Javornik in Ula Gorjup sta dopolnili ekipni uspeh, saj sta bili z 21:15 in 21:14 boljši od Norvežank Sofie Meline Mol in Kaje Markhus Flatekvål. Dekleti sta bili veseli svojega napredovanja. »Včeraj je bilo na tekmah prisotno še nekaj treme, ampak mislim, da sva to zdaj pustili za sabo. Iz tekme v tekmo igrava bolje in ta tekma je bila danes tudi pokazatelj, kaj lahko narediva tudi proti ekipi kot je Norveška,« je dejala Javornikova. Gorjupova jo je dopolnila: »Zelo sva veseli, v nadaljevanju pa želiva samo odigrati tako, kot znava.«

  Foto: Aleš Oblak