Boji za odličja so minili brez slovenskih ekip

  V Ljubljani se je s finalnimi obračuni zaključilo evropsko prvenstvo v odbojki na mivki do 18 let, na katerem sta nastopila tudi Živa Javornik in Miha Okorn. Mlada Kamničana sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila pred zaključnimi boji za kolajne, Javornikova je z Ulo Gorjup izpadla v osmini finala, za Okorna in Nejca Najdiča pa je bilo tekmovanja konec v prvem krogu glavnega turnirja.

  Za Okorna in Najdiča, ki sta se poleti na kadetskem evropskem dvoranskem prvenstvu s slovensko izbrano vrsto veselila naslova evropskih prvakov, sta bila v prvem krogu glavnega žreba usodna Italijana Michael Burgmann in Raoul Acerbi, ki sta zmagala z 2:0 (18, 15). Drugi slovenski par, Rok Bračko in Luka Marovt, ni imel težav proti Litovcema Daniilu Mišenku in Karolisu Lanevskem. Slovenca sta slavila z 2:0 (11, 11) in se tako uvrstila v osmino finala, kjer sta ju zaustavila Avstrijca Timo Hammarberg in Tim Berger, ki sta se veselila prepričljive zmage z 21:13 in 21:16.

  Živa Javornik je z Ulo Gorjup v prvem krogu po hudem boju z 2:1 (15, -22, 12) premagali belgijsko dvojico Marion Beauve in Jade Van Deun, v slovenskem dvoboju pa sta Tija Šketa Rozman in Anja Puckmeister z 2:0 (18, 16) ugnali Zojo Kalar in Rimo Posedel. Za vse štiri pa je bilo konec tekmovanja v osmini finala. Javornikovo in Gorjupovo sta izločili Ukrajinki Jevo Serdjuk in Daria Romanjuk, ki sta v skupinskem delu že premagali Zojo Kalar in Rimo Posedel. Lanskoletni evropski prvakinji sta bili boljši z 2:1 (12, -23, 11). Praznih rok sta ostali tudi Puckmeistrova in Šketa Rozmanova, ki sta izgubili proti Avstrijkama Marie Bruckner in Emmi Hohenauer z 0:2 (-16, -18).

  Naslov evropskih prvakinj sta osvojili Švicarki Leona Kernen in Muriel Bossart, ki sta v velikem finalu premagali lanski prvakinji, Ukrajinki Jevo Serdiuk in Dario Romaniuk, bron pa je pripadel Nemkama Jule Mantsch in Anniki Berndt. Pri fantih sta zlato odličje osvojila Rusa Vladislav Pančenko in Ivan Čurpinov, ki sta odpravila Poljaka Filipa Lejawo in Aleksandra Czachorowskega, tretja sta bila Avstrijca Timo Hammarberg in Tim Berger.

  Rezultati, ženske:

  https://www-old.cev.eu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1288&mID=2980&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

  Rezultati, moški:

  https://www-old.cev.eu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1285&mID=2973&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=