V Ljubljani v boj za kolajne tudi Živa in Miha

  V današnjih kvalifikacijskih bojih na evropskem prvenstvu v odbojki na mivki do 18 let, ki poteka v Ljubljani, ne bo slovenskih predstavnikov. Zato pa bo v četrtkovem in petkovem skupinsken delu tekmovanja nastopilo šest slovenskih dvojic, po tri v vsaki konkurenci. Med njimi tudi Živa Javornik in Miha Okorn, oba člana Calcit Volleyja.

  Živa Javornik bo igrala v paru z Ulo Gorjup, s katero sta na državnem prvenstvu do 18 let osvojili tretje mesto. »Občutki pred domačim evropskim prvenstvom so zanimivi, saj bova svojo igro prikazali na igrišču, kjer sva glede na konkurenco najbolj domači. V primerjavi z državnim prvenstvom sva svojo igro, tako kot ostali slovenski pari, izboljšali, saj so bile priprave dobre. Ne zadajava si rezultatskih ciljev, radi bi le prikazali svojo najboljšo igro in pri tem uživali,« je pred začetkom evropskega prvenstva dejala Živa Javornik. Nadarjena Kamničanka se bo v začetku prihodnjega tedna spet pridružila prvi članski ekipi Calcit Volleyja. V letošnji sezoni bo igrala tudi za kamniške mladinke.

  Slovenske barve bodo v Ljubljani branile še Anja Puckmeister in Tija Šketa Rozman ter Zoja Kalar in Rima Posedel.

  S še boljšo popotnico na začetek evropskega prvenstva čaka Miha Okorn v paru z Nejcem Najdičem, ki sta na nedavnem srednjeevropskem prvenstvu osvojila prvo mesto. »Pred domačim evropskim prvenstvom so pričakovanja jasno visoka. Na prvem mestu si z Nejcem želiva pred svojimi navijači prikazati najboljšo odbojko, rezultatsko pa je najvišji cilj seveda medalja. Kljub temu da za priprave morda ni bilo toliko časa, kot bi si želeli, menim, da smo v tem obdobju naredili vse, kar smo lahko in ob pomoči vrhunskih trenerjev dosegli situaciji primerno formo. Z Nejcem sva se dobro ujela, gotovo je k temu pripomoglo tudi to, da sva bila soigralca že v dvorani. Ker pa skupaj igrava le slab mesec dni, je razumljivo, da je ostalo še veliko neizpiljenih podrobnosti. Kljub temu pa se bova na evropskem prvenstvu potrudila po najboljših močeh,« dobro razpoložen svoje prve tekme na evropskem prvenstvu čaka Miha Okorn, najboljši igralec kadetskega evropskega prvenstva v Albaniji, na katerem je slovenska reprezentanca osvojila zlato kolajno. Okorn bo tudi v letošnji sezoni igral za drugo člansko ekipo in mladince Calcit Volleyja.

  Med šesterico slovenskih predstavnikov je na igriščih odbojke na mivki največ uspeha imel Rok Bračko, ki je letos skupaj z Rokom Možičem že stopil na najvišjo stopničko na evropskem prvenstvu do 20 let, z Alanom Košenino pa je osvojil srebrno medaljo na turnirju svetovne serije v Ljubljani. Tokrat bo 17-letni odbojkar zaigral v paru z Luko Marovtom, evropskim prvakom do 17 let v dvoranski odbojki. Tretjo dvojico bosta pri fantih predstavljala Grega Okroglič in Primož Jeklin, aktualna državna prvaka v odbojki na mivki do 18 let.

  Foto: CEV