Miha Okorn do dveh naslovov

    Na ljubljanskem Kongresnem trgu so se v petek najboljši mladi odbojkarji in odbojkarice borili za odličja in naslove državnih prvakov. Med njimi je bil tudi Miha Okorn, mladi odbojkar Calcit Volleyja, ki je bil z Braslovčanom Luko Marovtom najboljši tako v kategoriji do 16 let kot v kategoriji do 18 let.

    Miha Okorn in Luka Marovt sta v finalu v kategoriji do 16 lete igrala že lani, ko sta morala priznati premoč dvojici Rok Bračko in Primož Jeklin. Kamniško-braslovška dvojica, ki je pred tremi leti na Kongresnem trgu slavila v kategoriji do 13 let, predlani pa je bila najboljša še v kategoriji do 14 let, je bila v letošnji sezoni nepremagljiva tako na prvem turnirju v Žužemberku kot na drugem v Portorožu. Obakrat sta v finalu premagala Miho Kosanca in Matevža Karadžo Pevca, ki sta v odločilni tekmi za naslov državnega prvaka pošteno namučila Okorna in Marovta. V izenačenem in napetem obračunu sta na koncu z 2:1 (19, -21, 12) naslova državnih prvakov vendarle veselila Okorn in Marovt.

    Čeprav je bil za Okornom in Marovtom že en napet in dolg finalni obračun, sta le dobre pol ure za njim še enkrat stopila na ljubljansko mivko. Njuna nasprotnika v finalu kategorije do 18 let sta bila Rok Bračko in Žan Zajc, ki sta na drugem turnirju za državno prvenstvo v Novem mestu osvojila prvo mesto pred kamniško-braslovško dvojico. Na prvem turnirju v Braslovčah pa sta bila v finalu boljša Okorn in Marovt, ki sta navkljub utrujenosti po Kosancu in Karadži Pevcu na kolena spravila še Bračka in Zajca. Do naslova državnega prvaka v kategoriji do 18 let sta prišla z izidom 2:0 (16, 16). Zanimivo je, da sta Bračko in Zajc do naslova državnega prvaka prišla v kategoriji do 20 let.