Zala in Lana korak od glavnega turnirja

    V Športnem parku Ludus v Ljubljani so se v četrtek končale kvalifikacije za turnir svetovne serije v odbojki na mivki FIVB World Tour 1 Star. Med trinajstimi dvojicami, ki so se borile za uvrstitev na glavni turnir, sta bili tudi Zala Špoljarič in Lana Žužek. Mladi Kamničanki sta v prvem krogu kvalifikacij v slovenskem obračunu z 2:1 (-19, 13, 13) premagal Niko Benedik Bevc in Niko Horvat, napredovanje pa sta jima preprečili Joelle Rohrer in Kim Huber. Bolj izkušeni Švicarki sta zmagali z 2:0 (15, 17).

    Aktualni slovenski državni podprvakinji iz Kranja sta v prvem nizu uvodnega kvalifikacijskega dvoboja v izenačenem prvem nizu v končnici morali priznati premoč ljubljanske dvojice, v drugem pa dvomov o zmagovalkah ni bilo. O napredovanju je odločal tie-break, v njem pa sta bili bolj zbrani kamniški odbojkarici, ki sta se v drugem krogu pomerili z 31-letno Kim Huber in njeno trinajst let mlajšo soigralko Joelle Rohrer. Švicarki, ki imata veliko več mednarodnih izkušenj, za Špoljaričevo in Žužkovo je bil to prvi tovrstni turnir, sta bili v obeh nizih boljši nasprotnici in sta se zasluženo uvrstili med 16 najboljših dvojic.

    »Za nama je čudovita izkušnja. Ker je bil to za naju prvi tovrstni turnir, nisva čisto dobro vedeli, kaj lahko pričakujeva. Čeprav sva prvi nasprotnici dobro poznali, nama danes ni uspelo prikazati igre, kakršno sva želeli. Že na prvi tekmi se je videlo, da to ni to, kar bi moralo biti, naredili sva ogromno napak, še več jih je bilo na drugi tekmi, kar se je predvsem na servisu še posebej poznalo,« je ljubljanski turnir ocenila Zala Špoljarič, Lana Žužek pa dodala: »Za naju je to res dobra izkušnja in predvsem dober trening. Tudi, če sva igrali slabše kot navadno, zdaj veva, kako so ti turnirji organizirani in kako kvalitetne ekipe prihajajo nanje. Zdaj veva, kako in kaj naprej.«

    Že prihodnji teden se bo Špoljaričeva pridružila pripravam prve članske ekipe Calcit Volleyja, medtem ko Žužkovo pod vodstvom Katarine Vraber čakajo priprave na začetek sezone z drugo člansko kamniško ekipo.