Princeske z novo trenerko začele s pripravami

    V začetku tedna so s pripravami na novo sezono začele tudi kamniške princeske, ki bodo v letošnji sezoni igrale v 1B. ligi. Namesto Aljoše Jemca, ki je prevzel prvo ekipo Calcit Volleyja, jih bo vodila Katarina Vraber. Od lanskoletnih igralk v ekipi ni več Naje Boise in Zale Špoljarič, obe bosta v novi sezoni igrali za aktualne državne prvakinje, v kakšni zasedbi bodo igrale, pa bo znano v prihodnjih dneh.

    »Veseli me, da je bilo veliko igralk do minulega vikenda aktivnih na igriščih za odbojko na mivki, zato kakšnih večjih težav glede njihove telesne pripravljenosti ne pričakujem. V prvem tednu bomo vso pozornost vseeno še namenili telesni pripravljenosti, že prihodnji ponedeljek pa se bodo prvič srečale z žogo, ko se bomo tudi preselili v dvorano,« je po uvodnih treh dneh priprav dejala Katarina Vraber, ki je v lanski sezoni s kadetinjami v prvi ligi – zahodna skupina do prekinitve zabeležila same zmage. Žal nikoli ne bomo izvedeli, kako bi se prvenstvo končalo, kaj lahko pa bi se zgodilo, da bi Calcit Volley osvojil državno prvenstvo v kar treh kategorijah, članski, mladinski in kadetski, kar bi bil zagotovo svojevrsten podvig.

    »V tem trenutku težko napovem, v kakšni zasedbi bomo igrali v novi sezoni. Večina igralk iz lanske sezone je ostala, pridružili smo jim še nekaj naših igralk iz mlajših selekcij, tako da se je boj za dopolnitev druge članske ekipe zares šele začel. Glede na to, da so igralke zelo izenačene, nas čaka težko in zahtevno delo. Načrtujemo, da bi s pripravljalnimi tekmami začeli konec avgusta oziroma v začetku septembra, želimo pa si, da bi vsaj za tri do štiri dni lahko skočili na krajše priprave, saj bi se tudi na ta način bolje spoznali,« je želja Vraberjeve, ki je poleti praktično ves čas aktivna, saj je vodila oba tabora odbojke na mivki Pod skalco. Konec avgusta je še vedno v načrtu tudi tabor na Krku, vendar pa zaradi koronavirusa še ni potrjen.