Naj Jan pride čim pozneje

  Odbojkarji Calcit Volleyja so zakorakali že v četrti teden priprav, za njimi pa so tudi že številne prijateljske tekme, kjer pa rezultat ni bil v ospredju. Danes se bodo v Mariboru pomerili z reprezentanco Bahrajna, v soboto pa v Kamnik prihaja aktualni državni prvak Merkur Maribor. Še naprej manjkata oba reprezentanta, slovenski Jan Klobučar in finski Tomi Siirilä.

  »Prav nič ne bi imel proti, če bi se nam Jan pridružil šele po 19. septembru, ko je na evropskem prvenstvu na sporedu finalna tekma. To bi samo pomenilo, da gre naši reprezentanci dobro in da nam bo imel Jan kaj pokazati. Če pa bi Tomi prišel kakšen dan prej, pa bi bilo kar dobrodošlo,« je odsotnost kamniških dveh reprezentantov komentiral Matija Pleško, trener Calcit Volleyja.

  Brez Klobučarja in Siiriläja pa kamniška ekipa že nekaj časa igra pripravljalne tekme. Zadnji njihov preizkus je bil minuli vikend, ko so Kamničani na turnirju v Kranju osvojili prvo mesto. Premagali so domačo Hišo na kolesih Triglav, SK Aich/Dob in Krko. Že pred tem so dvakrat igrali s Kranjčani, njihovi nasprotniki pa so bili tudi Črnučani in reprezentanti Savdske Arabije. V sredo zvečer se bodo v Mariboru pomerili še z reprezentanco Bahrajna, v soboto v Kamnik prihajajo aktualni državni prvaki, prihodnji teden pa sledijo še tekme s kanalskim Salonitom in nizozemskim Lycurgusom.

  »Ritem tekem bo kar naporen. Do začetka prvenstva jih bo okoli petnajst. Do zdaj je šlo pri nekaterih tekmah tudi za kombinirani trening, predvsem pa je pomembno, da so vsi igrali približno enako. Čeprav rezultat na teh tekmah ni pomemben, me veseli, da za zdaj še nismo izgubili, toda bolj kot to me veseli, da že zdaj določene zadeve delujejo dobro, druge bo treba še izboljšati. So pa pripravljalne tekme prav zato, da vidimo, kaj je tisto, kar nam še manjka. Najbolj pa me veseli, da je pristop igralcev pravi, da se gre na vsako žogo in to tako na treningu kot na tekmah,« je Pleško spregovoril o dozdajšnjih pripravljalnih tekmah kamniške zasedbe.

  Razveseljivo je tudi, da večjih težav s poškodbami za zdaj ni. V Kranju resda ni igral Mitja Gasparini, ki ima manjše težave z mečno mišico, zato pa ga je na mestu korektorja uspešno nadomestil mladi Nik Mujanović.

  »Nik je samo potrdil, da gre za zelo perspektivnega igralca. Drugače pa drugih težav s poškodbami nimamo in samo želimo si lahko, da bi tako tudi v prihodnje. Sicer pa sta za zdaj najbolj obremenjena igralca naša blokerja, Miha Bregar in Diko Purić, tako da moramo biti pri njima pazljivi, saj sta fanta praktično ves čas na mreži. Na treningih nam sicer pomagajo tudi igralci iz naše druge ekipe, tako da imamo ves čas na voljo najmanj 12 igralcev,« je za zdaj dobro razpoložen kamniški trener, ki ga v letošnji sezoni s svojimi varovanci čaka izredno naporna sezona.