Živa Javornik na EP do 17 let v Črni gori

    Na evropskem prvenstvu do 17 let, ki se je v četrtek začelo v Podgorici, je v slovenski reprezentanci med izbrankami selektorja Sama Miklavca, tudi članica druge kamniške ekipe, Živa Javornik. Proti aktualnim evropskim podprvakinjam so slovenske odbojkarice ostale sicer praznih rok, s 3:1 (-26, 16 ,22, 15) so bile boljše Italijanke, danes pa se bodo pomerile s Turkinjami. V skupini so še reprezentance Bolgarije, Slovaške in Črne gore.

    Med dvanajstimi izbrankami, ki so priprave na evropsko prvenstvo opravile v Kranjski Gori, je v Podgorici tudi Živa Javornik, ki s svojim talentom že nekaj let opozarja nase, predlani pa je z drugo ekipo Calcit Volleyja že igrala tudi v 1A. DOL za ženske. Lani je z drugo kamniško ekipo igrala v 1B. ligi, v njej bo igrala tudi letos, z mladinkami pa se je veselila naslova mladinskih državnih prvakinj. Na včerajšnji tekmi proti Italijankam se sicer ni vpisala med tiste, ki so dosegle točko, vendar bo na prvenstvu tudi zanjo še dovolj priložnosti.

    Žal žreb za slovensko reprezentanco, lani je igrala v polfinalu, ni bil ravno ugoden, kajti ob Italijankah, ki so bile lani druge, je v skupini tudi Turčija, aktualni evropski prvak. Turkinje so v prvem krogu brez večjih težav premagale Bolgarijo, brez izgubljenega niza pa je do prve zmage proti domačinkam evropskega prvenstva prišla tudi Slovaška.

    Cilj slovenske reprezentance, v kateri so ob kamniški sprejemalki Živi Javornik še podajalka Žana Ivana Halužan Sagadin (OK Formis), korektorici Taja Gradišnik Klanjšček (OK Nova KBM Branik) in Isa Ramič (OK Nova KBM Branik), sprejemalke Julija Grubišič Čabo (OK Formis), Naja Šalamun (OK Nova KBM Branik) in Selena Leban (OK Gorica), srednje blokerke Neja Čižman (OK Vital Ljubljana), Žana Godec (OK Formis) in Tia Koren (OK Spodnja Savinjska) ter prosta igralka Urška Cikač (OK Nova KBM Branik), je uvrstitev med prvih šest ekip, ki prinaša nastop na svetovnem prvenstvu.

    Foto: CEV