V soboto prva domača tekma za državne prvakinje

  V nedeljo zvečer se bodo odbojkarice z avtobusom odpeljale proti Lodžu, kjer jih v torek čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj. Vendar v taboru slovenskih državnih prvakinj v tem trenutku še ne razmišljajo o Poljakinjah, kajti v soboto jih čaka prva letošnja domača tekma v Sportklub prvi odbojkarski ligi – ženske. V četrtem krogu se bodo ob 20. uri pomerile z ekipo ATK Grosuplje.

  Čeprav so Kamničanke v prvih dveh krogih gostovale, med drugim tudi na vročem terenu v Šempetru, so zabeležile dve zmagi, obe brez izgubljenega niza. In to kljub temu, da pred začetkom prvenstva niso imele prav veliko pripravljalnih tekem, saj jim je zaradi koronavirusa odpadlo gostovanje na turnirju na Češkem. »S pripravami na sezono smo začele dovolj zgodaj, prav tako smo ves čas trenirale na visoki ravni, tako da smo vedele, da smo dobro pripravljene, zato tudi negotovosti glede forme ni bilo. Sta bili pa prvi tekmi nekaj posebnega, kajti po šestih mesecih neigranja smo vesele, da smo se v tem čudnem času spet lahko vrnile v ritem treningov, sploh pa tekem,« se je uvodnih tekem sezone veselila Katja Mihevc, ki že četrto leto nosi dres Calcit Volleyja.

  Na obeh dozdajšnjih tekmah so bile Kamničanke zelo prepričljive. Nekaj težav so imele le na začetku tekme v Šempetru, nato pa niti v enem nizu od preostalih petih vprašanje zmagovalk ni bilo vprašljivo.

  »Zavedamo se kakovosti svoje ekipe in konec koncev tudi povezanosti in uigranosti med nami, glede na to da se ekipa od lani prav dosti ni spremenila. Na koncu lanske sezone se je pokazalo, da je pomembna prav vsaka tekma in vsaka dobljena točka. Naš cilj je odigrati vse tekme z vso resnostjo in nato sledi temu primeren tudi rezultat,« kamniške blokerke ne preseneča dober začetek sezone svoje ekipe, ki je ob Novi KBM Braniku, ki je vse tri tekme igrala doma, edina še brez poraza v prvoligaški konkurenci. S tem, da so Mariborčanke za zmagi proti novincu v prvi ligi, Krimu, in ATK Grosuplju potrebovale pet nizov.

  »Vedeti je treba, da sta tako Krim kot tudi Grosuplje lahko odšla v tekmo z Mariborčankami sproščeno, brez pritiska. Je pa res, da v slovenski ligi vsak lahko premaga vsakogar, vse je odvisno od pristopa in pa trenutne forme ekip, tako da smo lahko tudi na takšna presenečenja pripravljeni.« 

  V soboto Kamničanke čaka tekma prav z Grosupeljčankami, ki so v prvem krogu slavile v Novi Gorici in, kot rečeno, namučile bankirke. Razen trenerja Matije Slobodnika in Tajde Lovšin se pri Grosupeljčankah ni prav veliko spremenilo v primerjavi z lansko sezono.

  »Menim, da je njihova moč ravno v povezanosti njihove ekipe, so mlada ekipa, predvsem študentk, ki igrajo res sproščeno ter brez pritiska. Vsekakor bomo morale od prve točke naprej igrati zbrano,« opozarja Mihevčeva, ki ji je žal, da ni prišlo do tekem z zagrebško Mladostjo v prvem krogu kvalifikacij lige prvakinj. Tako Kamničanke z enim očesom že pogledujejo proti torkovemu gostovanju na Poljskem.

  »Škoda, ker sta tekmi odpadli. Na začetku sezone bi nam še kako prav prišle težke tekme, kajti zaradi koronavirusa smo ostale že brez turnirja na Češkem. Ampak zdaj je, kar je. Seveda se spogledujemo tudi že s tekmo v Lodžu, toda najprej moramo odigrati sobotno tekmo, šele nato se bomo popolnoma osredotočile na ekipo iz Poljske. Naredile bomo vse, da bi s svojo najboljšo igro prišle do dobrega rezultata in se s tem uvrstile v skupinski del lige prvakinj,« se nadeja Katja Mihevc.

  V soboto bo v četrtem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – ženske ob kamniški tekmi na sporedu le še ena, ko bo v Ankaranu gostoval Krim. Preostali dve sta preloženi. Šempetranke bodo Novo KBM Branik gostile 21. oktobra, deset dni prej pa se bosta v primorskem derbiju pomerili ekipi Luke Kopra in GEN-I Volleyja.