Po treh točkah gredo v tekmo samozavestnejši

  Tudi po derbiju s Salonitom so odbojkarji Calcit Volleyja po treh odigranih krogih edina neporažena ekipa v Sportklub prvi odbojkarski ligi – moški. Z istim številom točk kot Panvita Pomgrad so Kamničani na prvem mestu prvenstvene lestvice, ki ga bodo skušali ohraniti tudi po sobotnem gostovanju v Hočah, kjer se bodo z domačo ekipo pomerili ob 19. uri.

  Varovanci Gregorja Jerončiča so dvoboj s Kanalci začeli odlično. V prvem nizu so popolnoma nadigrali goste, ki so v drugem krogu premagali aktualnega državnega prvaka, ACH Volley. Podobno kot na prvi domači tekmi letošnjega državnega prvenstva, ko so gostili Hišo na kolesih Triglav, so Kamničani po prvem nizu popustili, izgubili drugega in po velikem boju le prišli do zmage v tretjem. V četrtem so se spet sprostili in na koncu vendarle zanesljivo prišli do treh točk. Tudi zasluženo, saj so bili v vseh elementih igre boljši od nasprotnikov, kar predvsem velja za blok in napad.

  »Bilo je preveč nihanj v igri. Tudi ob dobrem sprejemu smo delali napake v napadu, toda na srečo se je na koncu dobro izteklo. Najbolj pomembno je, da smo prvič v letošnji sezoni prišli do vseh treh točk. Mislim, da je bilo to ob pravem času, da bomo šli v prihodnje tekme še z večjo samozavestjo,« se je na kratko tekme s Kanalci dotaknil novinec v kamniškem dresu, Martin Kosmina, ki je bil s 16 točkami en bolj učinkovitih igralcev svoje ekipe.

  Novomeščan v dresu Calcit Volleyja se zaveda, da bo še nekaj časa potrebna potrpežljivost, kajti kamniška ekipa je letos skorajda na novo sestavljena. »Potrebovali bomo še nekaj tekem, da se še bolj povežemo in da na igrišču še bolj spoznamo drug drugega. Eno so treningi, drugo so tekme, ko je vse pod večjo obremenitvijo. Verjamem, da bomo v nadaljevanju sezone igrali z manj nihanji v igri,« je prepričan 29-letni Kosmina, ki je v letošnji sezoni v drugačni vlogi, kot je bil v novomeški Krki. »Igranje za Calcit Volley v moji karieri pomeni stopničko ali dve višje, kajti s Krko smo bili bolj ali manj na sredini prvenstvene lestvice. V Kamniku so zahteve večje, višji so tudi cilji. Treba se bo dokazati.«

  Prav Krka je do zdaj še edina ekipa v ligi, ki še ni osvojila točke. »Da, na žalost je to res. Upam, da bo zanjo nadaljevanje boljše. Prvi trije krogi so potrdili, da bo letos liga bolj kakovostna, kot je bila prejšnja leta. Skoraj vse ekipe imajo nove tujce v svojih vrstah, napredovali so tudi domači mladi igralci in to je dobro za slovensko odbojko, pa tudi za nas igralce.«

  Ali bodo Kamničani neporaženi tudi po četrtem krogu, bo znano po njihovem gostovanju v Hočah. »Hoče so zagotovo ekipa, ki si zasluži vse spoštovanje. Ne nazadnje so v sredo namučili ACH Volley v Tivoliju, kar je za nas dobro opozorilo. V tekmo bo treba vstopiti brez podcenjevanja, resno od prve do zadnje točke. Sicer jih v letošnji sezoni še nisem videl igrati, vsekakor pa se bomo nanje dobro pripravili. Verjamem pa, da bomo tudi po četrtem krogu neporaženi,« se novih točk nadeja Kosmina, ki je v treh dozdajšnjih tekmah potrdil, da bo velika okrepitev za Calcit Volley.

  Hoče so sicer prvenstvo začele z zmago, premagale so Krko, sledila pa sta poraza s Panvito Pomgradom in, kot že rečeno, v sredo z Ljubljančani. V primerjavi z lansko sezono so doživeli veliko sprememb. Novinci so estonski bloker Peter Østvik, ki je zadnjo sezono igral pri finskem klubu Karelian Hurmus, prvi korektor Marcell Pesti prihaja iz Madžarske, drugi, Kristijan Herodež pa iz SIP Šempetra. Velika okrepitev je tudi sprejemalec Žiga Čopi, lani igralec Črnuč, v klub se je vrnil Tomaž Orthaber, iz sosednjega Merkur Maribora pa sta prišla podajalec Urban Hafner in bloker Vid Koblar. Ob Østviku in Pestiju je tretji tujec v ekipi Miomir Crnjanski, ki že nekaj časa igra za Hoče.

  V soboto bo na sporedu še ena tekma četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški, in sicer bo Salonit Anhovo gostil vedno neugodno Hišo na kolesih Triglav. Dve tekmi bosta na sporedu v nedeljo, Sobočani z Alešem Hribarjem na klopi, ki imajo isto število točk kot Kamničani, bodo igrali z ACH Volleyjem, v Novem mestu pa bo gostoval Merkur Maribor.