Začeli tudi v mali odbojki

  V soboto so s kvalifikacijami za uvrstitev v prvo ligo začeli tudi mlajše deklice in dečki. Z dvema zmagama so svoj prvi turnir v skupini I končale mlajše deklice Calcit Volleyja, polovični uspeh pa so v skupini E imeli kamniški mlajši dečki.

  Varovanke Katarine Vraber so bile v prvem krogu kvalifikacij proste, v drugem pa so v dvorani OŠ Stranje gostile ljubljanski Krim I in MenardRA Logatec. V prvi tekmi so v prvem nizu do zmage prišle v razburljivi končnici, v drugem nizu pa so bile ves čas boljše nasprotnice. Končni izid je bil 2:0 (23, 8) za calcitovke, ki so z 2:0 (17, 16) premagale tudi Logatčanke.

  »Ni bilo vse tako gladko, kot kaže rezultat. Prvo tekmo so naše igralke začele zelo dobro in pokazale res lepo igro, medtem ko je bila druga tekma veliko težja. A vseeno so bile naše igralke tokrat boljše in zasluženo osvojile dve zmagi. Kvalifikacije se bodo nadaljevale 11. novembra. Do takrat pa imamo čas, da popravimo napake in nadgradimo našo igro,« je po prvem odigranem turnirju povedala Katarina Vraber.

  Za ekipo mlajših deklic Calcit Volleyja so igrale: Manca Osolnik, Manca Sitar, Manca Tonin, Jerca Kurinčič, Ela Likozar Jurgec, Eva Mihelčič, Nika Ficko, Nike Viktorija Novak, Aja Sušnik, Hana Rizvić, Sara Mali in Neža Vidmar.

  Kamniški mlajši dečki so svoj prvi turnir imeli v Črnučah, domov pa so se vrnili s porazom in zmago. V prvi tekmi so bili v prvem nizu na prage zmage, vendar so bili domačini v končnici bolj zbrani, boljši pa so bili tudi v drugem nizu. Črnuče I so zmagale z 2:0 (25, 16). Vendar poraz ni zaustavil varovancev Žive Cof, ki so proti kranjskemu Triglavu prikazali odlično igro in zmagali z 2:0 (13, 0). »Fantje so turnir zapustili zadovoljni, saj so prikazali res dobro igro. Vsi igralci so znali tudi izkoristiti svojo priložnost za dokazovanje,« je Cofova povzela občutke svojih fantov po turnirju.

  Za Calcit Volley so igrali: Žan Palma, Aleks Suhadolec, Peter Gadža, Nikolaj Escalona Petan, Matevž Kern, Žiga Klinar, Val Brun, Žan Bajc, Matevž Bičanič, Maks Škrbina in Mai Primožič.

  V naslednjem krogu bodo Kamničani domačini, v dvorani OŠ Toma Brejca pa bodo 11. novembra gostili Črnučane in Kranjčane.