Zmaga ob rojstnem dnevu Mujanovića

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugem krogu Sportklub prve odbojkarske lige doma s 3:0 (16, 22, 15) premagali Hišo na kolesih Triglav. V prihodnjem krogu, v sredo, 18. oktobra, Kamničane čaka gostovanje na Ravnah pri Fužinar Sij Metalu. Tekma se bo začela ob 18. uri.

  Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav  3:0 (16, 22, 15)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Novak, Tomec.

  Calcit Volley: Mujanović, Vinkovič, Planinšič, Lazar 2, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 11, Okroglič 5, Bošnjak 11, Mitrašinović 6, Brunet, Oman, Bakonji 1, Mujanović 7, Pavlović 10. Trener: Mladen Kašić.

  Hiša na kolesih Triglav: Maček, Nanut, Peruničić, Tučen, Fajfar (L), Snedec, Šikanič, Mali, Adžović, Jovović, Zalokar (L), Jančič- Trener: Sašo Rop.

  V svojem prvem domačem nastopu v novi sezoni sta se kamniškim gledalcem predstavila tudi oba njihova reprezentanta, Nik Mujanović, ki danes praznuje svoj 19. rojstni dan, in Uroš Planinšič, ki sta na evropskem prvenstvu osvojila tretje mesto, tretja pa sta bila tudi na olimpijskih kvalifikacijah. Tudi brez njune pomoči so v uvodnem krogu državnega prvenstva Kamničani brez izgubljenega niza v gosteh premagali Krko, medtem ko so Kranjčani po vodstvu z 2:0 v nizih doma ostali le pri eni točki na tekmi proti Panviti Pomgradu.

  Domači odbojkarji so v uvodnem nizu na servis Uroša Pavlovića z blokom Uroša Nikolića, že četrtega kamniškega, drugega njegovega, povedli s 7:2. Z novim blokom Nikolića so Kamničani vodili že z 12:5, zato je trener gostov Sašo Rop vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem so domači odbojkarji dosegli še tri točke, zadnjo Jure Okroglič. Niz, v katerem je domača ekipa kar šest točk dosegla z blokom, tri od tega Nikolić, je bil s tem odločen. Končal se je z lastno napako gostov na servisu. Ob tem so bili v napadu 65-odstotni, Kranjčani le 25-odstotni.

  V drugem nizu so svojo kakovost pokazali tudi kranjski odbojkarji, ki so ob boljši igri v napadu s točko Đorđa Jovovića povedli z 9:7. Pri kranjskem vodstvu z 9:10 je domači trener Mladen Kašić na igrišče poslal Mujanovića in Planinšiča. Z asom Luke Lazarja je Calcit Volley po daljšem času spet prišel do vodstva (15:14), že v naslednjem napadu pa je bil uspešen Črtomir Bošnjak, ki ga je pri izidu 17:15 zamenjal Lazaro Brunet, ki se je tako prvič predstavil kamniškim gledalcem. Nepopustljivi Kranjčani so s tremi zaporednimi točkami še enkrat povedli (18:17), tako da je po polminutnem odmoru posegel Kašić. Z asom se je nato v gostujoči ekipi izkazal Jovović, ki je bil uspešen še v napadu, pri zaostanku treh točk (17:20) pa je Kašić vzel še svoj drugi polminutni odmor. Kamničani so se hitro vrnili v igro, z dvema zaporednima točkama Bošnjaka, drugo je dosegel z asom, in blokom Pavlovića so izid že na 20. točki izenačili, z novim blokom, tokrat Mujanovića, pa povedli z 21:20. Domači odbojkarji vodstva niso več izpustili iz rok, vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdil današnji slavljenec, Mujanović.

  Kamničani so v tretjem nizu do prve občutnejše prednosti prišli na servis Pavlovića, ko so s točko Nikolića gostom pobegnili na 11:7. Vodili so tudi s 13:8, vendar se kranjski odbojkarji niso kar tako sprijaznili s porazom. Kašićevi varovanci so morali vložiti veliko napora, da so strli njihov odpor, čeprav izid morda tega ni pokazal, kajti po dveh lastnih napakah gostov je bilo že 19:12 za Calcit Volley. Tekma, v kateri so domači odbojkarji kar 13 točk dosegli z blokom, je bila tako odločena, zadnjo točko na njej pa je z asom dosegel Lazar.

  Izjavi po tekmi

  Nik Mujanović, igralec Calcit Volleyja: “Vsekakor je bil dober občutek spet igrati v domačem prvenstvu in v dresu Calcit Volleyja. Sicer tekme nisem začel, sem pa zadovoljen, da ko sem dobil priložnost, igral, kot znam. Seveda je še veliko prostora za izboljšave, me pa veseli, da ekipa deluje odlično, energija je zelo dobra, s soigralci se odlično razumemo. Čeprav smo gladko zmagali, smo se morali zanjo pošteno potruditi, še zlasti v drugem nizu, ko smo nekolik padli na servisu, na drugi strani so bili Kranjčani v tem elementu vse boljši in videli smo, kako hitro se vse skupaj lahko obrne. Na srečo smo se vrnili, vendar v slovenski ligi tako ali tako ni lahkih tekem.”

  Sašo Rop, trener Hiše na kolesih Triglava: “Kamničani so odigrali dobro tekmo. Njihov sprejem je bil odličen in potem je toliko težje igrati. Mi smo imeli svojo priložnost v drugem nizu, ko smo vodili z 20:18. Na žalost smo končnico odigrali slabo, tako, kot je ne smemo in to ne glede na to, kdo je na drugi strani mreže. Moji igralci so sicer poskušali nuditi čim boljši odpor, morda so le nekoliko premalo verjeti v to, da lahko igrajo še boljše, je pa res, da nam domačini niso pustili prav veliko dihati.”