Tudi tretji članski ekipi sezono začeli z zmagama

  V letošnji sezoni ima Calcit Volley ob tretji moški članski ekipi tudi tretjo žensko ekipo. Obe igrata v 3. DOL, obe pa sta bili v prvem krogu uspešni. Kamničani so doma s 3:1 (-22, 23, 21, 15) premagali Žirovnico, Kamničanke pa so v gosteh premagale Portorož s 3:2 (22, -21, 20, -19, 12).

  Klemen Hribar, nekdanji dolgoletni libero prve ekipe Calcit Volleyja, ki je nosil tudi dres slovenske reprezentance, je s tretjo moško ekipo igral že v lanski sezoni. V njej so bile lani le štiri ekipe, letos jih je osem, Kamničani pa so jo začeli z zmago. Žirovničani so prvi niz še dobili, v nadaljevanju pa so vajeti igre v svoje roke vzeli domači odbojkarji, ki so iz niza v nizu prikazali boljšo igro.

  »Začeli smo slabo, preveč nervozno in v krču, kar nas je stalo prvega niza. Pozneje so fantje postali vedno bolj odločni in si v drugem nizu prigarali zmago, ki jim je dala dodatni motiv. Vsekakor si zaslužijo čestitke za zmago, toda že prihodnji vikend nas čaka nova tekma,« je po uvodni zmagi sezone dejal Hribar. Kamničani bodo v soboto, 21. oktobra, ob 17. uri, gostovali v Braslovčah. V prvem krogu so Braslovče doma premagale Črnuče s 3:0.

  Za tretjo moško ekipo Calcit Volleyja bodo v letošnji sezoni igrali: Maj Koncilja, Jon Jensterle, Jaša Skvarča, Nejc Okorn, Jernej Lenič, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Erazem Šoštar, Nal Česen, Marcel Kotnik, Zack Hurwits, Domen Bičanič, Drejc Strniša, Tristan Hodak, Žan Rozoničnik, Jakob Drolc, Mark Karnar, Žan Mlinar, Maks Kovač, Timotej Pavlinac, Blaž Testen.

  Vse pohvale za zmago si zaslužijo tudi varovanke Špele Lužovec, ki je bila nekaj sezon najbolj učinkovita igralka druge ekipe Calcit Volleyja, žal pa je morala zaradi poškodbe končati svojo igralsko kariero. S svojimi varovankami je v napeti tekmi v Portorožu prišla do prve zmage v 3. DOL zahod, v kateri je osem ekip.

  »V tekmo smo vstopile s ciljem, da se borimo za vsako žogo in ohranjamo pozitivno energijo ne glede na rezultat. Vedele smo, da bo tekma napeta ter da bomo morale zmanjšati lastne napake, če bomo želele biti konkurenčne in to nam je napram prejšnjega kadetskega turnirja tudi uspelo. Vse pohvale puncam, da so prišle do prve zmage,« je svoje varovanke pohvalila Lužovec. Že to soboto, ob 15. uri, bodo Kamničanke v drugem krogu v dvorani OŠ Toma Brejca gostile ekipo Mladi Jesenice. V prvem krogu so Jeseničanke doma s 3:0 premagale Radovljico.

  Za tretjo žensko ekipo Calcit Volleyja bodo v letošnji sezoni igrale: Hana Gašperlin, Lea Vidmar, Zarja Vister, Evelin Flis, Tajda Adrovič Flisar, Monika Sitar, Zara Premk, Dženana Hamidović, Ella Čataković, Ajda Hribar, Vita Kotnik, Jovana Goljović, Zoja Somrak, Katerina Đokić, Hana Varcar.