Za uvod v sezono polovični uspeh kamniških starejših deklic

    Tudi v letošnji sezoni bo imel Calcit Volley dve ekipi starejših deklic. Prva je v soboto igrala prvi kvalifikacijski turnir za uvrstitev v prvo ligo, druga pa je igrala na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v drugo ligo. Obe kamniški ekipi sta zabeležili polovični uspeh, prva ekipa je na turnirju v Kranju morala priznati premoč domačega Triglava, zato pa je bila boljša od VC Vzajemne Portoroža, druga ekipa pa je v Domžalah morala priznati premoč domačinkam turnirja.

    Po več kot šestmesečnem premoru se je tekmovanje začelo tudi za kamniške starejše deklice, ki so že nestrpno pričakovale prve tekme, saj so bile v lanski sezoni zaradi epidemije koronavirusa prikrajšane za kar nekaj turnirjev. Prva ekipa je v Kranju še nihala v igri. Po slabšem prvem nizu so Kamničanke v drugem nizu igrale veliko boljše, predvsem pa bolj zbrano in pogumno, kar jim je tudi prineslo izenačenje v nizih. Tudi tretji niz so začele dobro, vendar so v končnici naredile preveč napak, kar so Kranjčanke izkoristile in vknjižile prvi dve točki v kvalifikacijski skupini J. Končni izid je bil 2:1 (16, -16, 11) za Triglav Kranj, ki je z 2:0 (8, 12) premagal tudi VC Vzajemno Portorož. Ekipa iz Portoroža je praznih rok ostala tudi proti Kamničankam, ki so slavile z 2:0 (13, 16), priložnost za igro pa so dobile vse odbojkarice Calcit Volleyja, zato je bilo veselje ob koncu tekme še toliko večje.

    Za Calcit Volley so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Kristina Stupar, Brina Vita Mauhar, Mia Marija Vravnik, Allegra Vučurević, Julija Maver, Neža Zarja Kovač, Tajša Lesjak, Tajda Adrovič Flisar, Taja Omerzu in Špela Butalič. Že v soboto bodo Kamničanke v dvorani OŠ Toma Brejca gostile drugi kvalifikacijski turnir skupine J.

    Z veliko nestrpnosti so turnir v Domžalah čakale tudi varovanke Danijela Habjana, ki pa so v Domžalah odigrale le tekmo z domačo ekipo. Po dobrem začetku in zmagi v uvodnem nizu so bile v nadaljevanju boljše domače odbojkarice, ki so zmagale z 2:1 (-23, 12, 3). Tudi drugo kamniško ekipo v soboto čaka drugi kvalifikacijski turnir skupine E. Tokrat na OŠ Vrhovci v Ljubljani.