Kamniški mladinci korak do prve lige

    V letošnji sezoni bo sistem tekmovanja v obeh mladinskih ligah potekal po ligaškem sistemu. Medtem ko imajo kamniške mladinke nastop v prvoligaški konkurenci že zagotovljen, si morajo mladinci Calcit Volleyja mesto med osmimi najboljšimi ekipami šele zagotoviti. Na prvem kvalifikacijskem turnirju, ki se je odvijal v nedeljo v Kostanjevici na Krki, so osvojili drugo mesto, že to nedeljo pa jih čaka odločilni turnir za dve prosti mesti. Ob KekoOpremi Žužemberk bodo njihovi nasprotniki še Braslovče in Mislinja.

    V prvo moško mladinsko ligo so se glede na lestvico v zadnjih letih že uvrstile ekipe Fužinar SIJ Metal Ravne, ki je aktualni državni prvak, Merkur Maribor, Pr’Kopač Brezovica, Panvita Pomgrad, Vet Triglav in Salonit Anhovo. Za preostali dve mesti se bodo po nedeljskih dveh kvalifikacijskih turnirjih borile še štiri ekipe. Med njimi tudi kamniška, ki je na turnirju v Kostanjevici na Krki na prvi tekmi premagala domačo ekipo z 2:0 (11, 20). V drugi tekmi so varovanci Gašperja Ribiča po napetem boju izgubili s Kekoopremo Žužemberk z 1:2 (-20, 22, -16), s tem, da so že imeli zaključno žogo za zmago. Žužemberčani so se s to zmago tako že uvrstili na finalni kvalifikacijski turnir, Kamničane pa je čakalo še srečanje z domačini, ki so v prvi tekmi repasaža premagali ACH Črnuče. Boljši so bili mladinci Calcit Volleyja, ki so zmagali z 2:0 (17, 18) in osvojili drugo mesto.

    »Pred turnirjem v Kostanjevici na Krki smo imeli nemalo težav, kajti Nik Mujanovič je imel težave s poškodbo, tako da nekaj časa ni treniral, prav tako je dolgo manjkal Miha Okorn, ki je bil na mladinskem evropskem prvenstvu v odbojki na mivki. Kljub temu so se fantje dobro borili, z malce sreče pa bi si nastop v drugem krogu kvalifikacij lahko zagotovili že na tekmi z Žužemberkom. Zdaj imamo nekaj dni časa, da še popravimo svojo igro in da se uvrstimo v prvo ligo, kar je tudi naš cilj,« je po prvem kvalifikacijskem turnirju dejal Gašper Ribič, ki v letošnji sezoni spet vodi kamniške mladince, vodil pa bo tudi drugo člansko ekipo Calcit Volleyja v drugi ligi.

    Calcit Volley je igral v postavi: Urban Blaževič, Nik Drnovšek, Luka Blaževič (vsi podajalci), Rok Podbregar, Gregor Frece (oba korektorja), Nik Mujanovič, Miha Okorn, Žiga Koncilija (vsi sprejemalci), Ambrož Poljanšek, Nejc Kregar, Anže Vrhovnik (vsi blokerji), Marko Medved in Mark Uršič (oba libera). Vse tri tekme pa so največji del bremena nosili Urban Blaževič, Rok Podbregar, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Marko Medved, Ambrož Poljanšek in Nejc Kregar.