Dvoboj dveh edinih neporaženih ekip

  V Sportklub prvi odbojkarski ligi sta bila odigrana dva kroga, le dve ekipi sta še neporaženi, prav nobena pa nima stoodstotnega izkupička točk. Od srede naprej bo v klubu neporaženih le še eden, kajti ob 18. uri se bosta v kamniški športni dvorani Kamnik pomerila domači Calcit Volley in gostujoči Salonit Anhovo. Kanalci v Kamnik prihajajo po »skalpu« nad ACH Volleyjem, kar bo, po besedah kamniškega organizatorja igre, Jana Brulca, zanje le še dodatni motiv. Pa tudi za odbojkarje Calcit Volleyja.

  Kamniška barka je po dveh odigranih krogih letošnje prvoligaške sezone še vedno nedotaknjena, čeprav se je tako na uvodni tekmi s Hišo na kolesih Triglavom in v soboto z Merkur Mariborom obakrat nevarno zazibala. Na koncu se je rešila brodoloma, seveda pa smo šele na začetku sezone, zato je še veliko prezgodaj o kakršnihkoli zaključkih. »Še nikoli se prvenstvo ni dobilo ali izgubilo na začetku sezone. Prvi vrhunec sezone bo konec decembra, ko bo na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije in potem v končnici državnega prvenstva. Do takrat bomo morali graditi svojo igro, ob tem stremeti k svojim ciljem, predvsem pa zmagovati. Nam je to do zdaj obakrat uspelo in to je tudi najbolj pomembno,« je o prvih dveh tekmah dejal Jan Brulec, ki opozarja, da bodo morali biti pristaši Calcit Volleyja potrpežljivi. Ekipa je sestavljena na novo, svoje pa je seveda naredila tudi dolga prekinitev zaradi koronavirusa.

  »Po tako dolgi prekinitvi smo si vsi zaželeli odbojke, normalno pa je, da bomo potrebovali še nekaj časa, da pridemo v tekmovalni ritem. Seveda to velja tudi za druge ekipe, za našo pa še toliko bolj, ker imamo veliko novih igralcev.

  Na obeh dozdajšnjih tekmah so Kamničani do zmage prišli v petem nizu. »Če bi primerjal obe naši dozdajšnji tekmi, bi dejal, da smo proti Kranjčani igrali z veliko padci. Imeli smo obdobja dobre igre, pa tudi obdobja, ko smo kar nekaj časa igrali slabo. V nizih, ki smo jih dobili, smo dobro servirali in sprejemali, v obeh, ki smo ju izgubili, pa smo prav v teh elementih igre igrali slabo. Proti Mariborčanom smo prve tri nize, ali bolje rečeno, do izida 22:18 v tretjem nizu, ves čas igrali na visoki ravni, brez padcev, manjkala pa nam je pika na i, da bi tudi ta tretji niz pripeljali do konca. Tudi v četrtem nizu je bil razplet podoben, do končnice smo igrali dobro, v njej pa nismo imeli rešitve na servise Cafute. Ampak pozitivno je, da smo peti niz dobili in ostali neporaženi.«

  Zmaga v Mariboru je še toliko bolj pomembna, ker v sredo v goste prihaja Salonit Anhovo, ki je po dolgih letih na kolena spravil ACH Volley. Tudi kanalska ekipa je v letošnji sezoni nekoliko prevetrila svoje vrste. V ekipi ni več dolgoletnega kapetana Dejana Čabarkape, prav tako ne Nikole Živanovića, nekdanjega igralca Calcit Volleyja Žana Novljana in Maja Nanuta. Poslovil se je tudi trener Igor Šimunčić, ki ga je zamenjal Rade Dačović, skupaj z njim pa so prišli še srbski sprejemalec Marko Radosavljević, srbski bloker Veljko Boharev, mladi Matija Filiputti in Lian Svit Maretič. V zmagi nad aktualnimi državnimi prvaki sta v soboto blestela predvsem oba sprejemalca, Radosavljević in Peterlin, dobro je svojo nalogo na podaji opravil Irenej Karnel, spet pa je v bloku prevladoval izkušeni Gregor Basaneže.

  »Ko dobiš takšno tekmo, kot so jo v soboto dobili Kanalci, je motivacija še toliko večja. Vendar ACH Volley v tem trenutku ni še niti na približno na tisti ravni, na kakršni bo v nadaljevanju sezone. Očitno je, da načrtujejo formo za začetek lige prvakov, saj so tudi kot zadnji začeli s pripravami. Ampak kljub temu je presenečenje, da je Salonit to tekmo dobil. Sicer si tekme še nismo ogledali, smo pa proti njim v pripravljalnem obdobju igrali eno tekmo, tako da o njih vemo veliko. Zagotovo bo na obeh straneh velika želja po zmagi, vsekakor pa je naš cilj, da tudi po tej tekmi ostanemo neporaženi. Mislim pa, da je Salonit močnejši kot lani, vendar nekaj podobnega velja tudi za Merkur Maribor. Obe ekipi sta ohranili jedro ekipe, ob tem pa sta se še okrepili. Predvsem to velja za Mariborčane, ki imajo zdaj tudi širšo klop, nekaj podobnega pa velja tudi za Salonit. Radosavljevića se spomnim, ko smo igrali proti Novem Pazarju, toda vse to je samo dobro za slovensko ligo. Več kot je močnih ekip, bolj je zanimiva, več je možnosti za napredovanje,« se sredine tekme veseli Brulec.

  V sredo bosta na sporedu še dve tekmi tretjega kroga. V Murski Soboti bodo varovanci Aleša Hribarja gostili Krko, ki je ob Mariborčanih še edina ekipa, ki ni okusila slasti zmage, v Tivoliju pa bo ACH Volley igral s Hočami. Zelo zanimivo bo tudi v četrtek zvečer v kranjski športni dvorani Planina, kamor prihaja Merkur Maribor, ki je tudi še brez zmage.